چه زمانی باید نگران تپش قلب بود + علائم
چه زمانی تپش قلب نگران کننده می شود
ضربان قلب بالا، درد و سرگیجه می تواند جدی تر از یکبار نزدن قلب باشد. تپش قلب یکی از موارد شایع نارسایی های قلبی است که نیاز به درمان به موقع دارد.
افرادی که تپش خیلی شدید یا خیلی سریع، یک لحظه نزدن قلب یا حس بال بال زدن قلب را تجربه کرده اند میدانند که این احساس چقدر ناراحتکننده است- یا حتی کاملاً ترسناک. اما این ضربانهای غیرعادی لزوماً نشانهای از یک مشکل جدی نیستند و اغلب خود به خود برطرف می شوند.
اغلب اوقات، یکبار ضربه نزدن قلب به صورت گاه به گاه میتواند ناشی از استرس یا محرکهای بیش از حد، مانند کافئین یا نیکوتین باشد. این حالت اگرچه ناراحت کننده است، اما اغلب نگران کننده نیست.
اما اگر تپش قلب با علائم دیگری همراه باشد، باید به یک متخصص مراجعه کنید.
در ادامه در مورد علائم هشداردهنده مرتبط با تپش قلب و زمان نگران کننده شدن آنها صحبت خواهیم کرد.
اگرچه تپش قلب معمولا جای نگرانی ندارد، اما یک ارائه دهنده خدمات درمانی می تواند با شناسایی علت تپش قلب در یافتن راه هایی برای کنترل علائم آن کمک کند. برای دریافت نوبت حضوری جهت تشخیص و درمان تپش قلب با کلینیک یادمان طب در تهران تماس بگیرید.
تپش قلب چیست
تپش قلب احساسی است که هنگام غیرطبیعی شدن ضربان قلب غیر طبیعی دارید.
تپش قلب احساس تندتر یا شدیدتر از حد طبیعی زدن قلب است. برخی از افراد تپش قلب را به صورت احساس بال بال زدن، کوبیدن یا حس فلیپ فلاپ قلب توصیف می کنند. یا ممکن است به نظر برسد که قلب یک بار ضربان نداشته یا ضربان بیشتری زده است.
گاهی اوقات، تپش قلب می تواند نشانه ای از آریتمی (ضربان قلب تندتر یا کندتر از حد طبیعی) باشد.
چرا تپش قلب اتفاق می افتد
این موضوع مربوط به سیستم الکتریکی قلب است.
درست مانند یک استاد ارکستر که صداهای پیچیده را در یک سمفونی به خوبی تنظیم می کند، سیگنال های الکتریکی در قلب، انقباضات عضلانی را همگام می کنند. نتیجه ریتم لوب-داب لوب-داب ضربان قلب شماست. سیستم الکتریکی باید هر نت را به شکلی کاملاً تنظیم شده بزند تا قلب به طور مؤثر و کارآمد عمل کند.
سیستم الکتریکی قلب بر روی خطوطی مانند راه آهن کار می کند. افراد مبتلا به آریتمی اغلب دارای اتصالات الکتریکی اضافی هستند. هنگامی که سیستم الکتریکی قلب از این اتصالات اضافی استفاده می کند، ممکن است آریتمی رخ دهد.
اتصالات الکتریکی اضافی باعث می شود که قلب به جای ضربان قلب با سرعت طبیعی، ناگهان با سرعت زیاد به تپش بیفتد. نتیجه افزایش سریع و ناراحت کننده ضربان قلب و احساس تپش قلب خواهد بود.
علائم تپش قلب که باید مراقب آنها باشید
تجربه تپش قلب در یک مدت کوتاه که با ضربان قلب سریعتر از حد معمول یا علائم دیگرهمراه نیست، طبیعی است. این موارد دلیلی برای نگرانی نیستند.
تملم موارد تپش قلب، غیرعادی تلقی نمی شوند. گاهی قلب چند ضربان را نمی زند و باعث ایجاد حسی غیرعادی می شود. به استثنای موارد نادر، یکبارضربه نزدن گاه به گاه قلب، طبیعی در نظر گرفته می شوند.
با این حال، برخی موارد تپش قلب، نشانه ای برای نیاز به مراجعه به پزشک است. در ادامه این تفاوت ها را توضیح می دهیم.
ضربان قلب بالا
اگر تپش قلب دارید، پیشنهاد می شود ضربان قلب خود را با گرفتن نبض خود یا استفاده از ساعت هوشمند یا سایر دستگاه های نظارت بر قلب بررسی کنید. ضربان قلب بالاتر از 110 ضربه در دقیقه می تواند نشانه ای از آریتمی باشد و باید توسط پزشک بررسی شود
بیشتر بخوانید : علائم، تشخیص و درمان نارسایی قلبی
طولانی شدن
تپش قلب طبیعی نباید بیش از چند دقیقه طول بکشد. تپش قلبی که برای یک ساعت یا بیشتر ادامه می یابد – حتی بدون علائم دیگر – باید بررسی شود.
ملاحظات سنی
تپش قلب ناگهانی در افراد مسن باید توسط یک پزشک بررسی شود. به خصوص در افرادی که سابقه تپش قلب نداشته اند.
اگر در سنین بزرگسالی و 60 یا 70 سالگی تپش قلب نداشته اید و حالا دچار آن شده اید، احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی_ ریتم نامنظم قلب در حفره های فوقانی قلب_ بیشتر است. دراین موارد انجام یک ارزیابی دقیق تر توصیه می شود.
فیبریلاسیون دهلیزی یکی از شایع ترین انواع آریتمی است و در صورت عدم درمان می تواند منجر به سکته مغزی و سایر عوارض شود.
سایر علائم تپش قلب
تپش قلبی که با علائم دیگر همراه است، می تواند نشانه بزرگ و هشدار دهنده ای از وجود آریتمی باشد. تپش قلبی که همراه با علائمی مانند موارد زیر است را نادیده نگیرید:
- درد یا ناراحتی در قفسه سینه
- سرگیجه
- احساس سبکی سر
- غش کردن
تپش قلب همراه با علائم شدید، نشانه بی ثباتی وضعیت جسمی است و توصیه می شود که برای آزمایش به اورژانس مراجعه کنید.
دریافت مراقبت های پزشکی
اگر بتوانید تپش قلب کوتاه مدت را از طریق مواردی مانند کاهش مصرف قهوه و کنترل استرس مدیریت کنید، جای نگرانی نیست.
در معاینات بعدی این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید. اما اگر تپش قلب به خودی خود برطرف نشود یا در سنین بالاتر رخ دهد، باید با پزشک تماس بگیرید.
موقعیت اورژانسی زمانی است که تپش قلب دردناک باشد یا باعث احساس بی حالی شود.برای بررسی دلیل تپش قلب، ارائه دهنده خدمات درمانی یک شرح حال دقیق از فرد می گیرد و احتمالاً نوار قلب (EKG) انجام می دهد.
نوار قلب یک مطالعه غیرتهاجمی است که هدایت الکتریکی قلب را در حالت استراحت بررسی می کند.
اگر پزشک به آریتمی مشکوک باشد، ممکن است به شما توصیه کند که چند روز از مانیتور استفاده کنید. مانیتور قابل حمل یک دستگاه پوشیدنی است که فعالیت الکتریکی قلب را طی یک دوره تپش قلب ثبت می کند.
اگر نگرانی خاصی دارید هیچ اشکالی ندارد که سوالات یا نگرانی های خود را در مورد تپش قلب با یک ارائه دهنده خدمات درمانی در میان بگذارید.
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.