متخصص نورولوژی | خدمات نورولوژی در تهران
متخصص نورولوژی در کلینیک یادمان طب واقع در شهرک غرب تهران به تشخیص، درمان و کنترل عارضه های درگیرکننده مغز، نخاع و سیستم عصبی می پردازد.
آنها برای بررسی، تشخیص و مدیریت طیف گسترده ای از اختلالات عصبی، مانند سکته مغزی، صرع، پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، زوال عقل و سایر بیماری های مرتبط با سیستم عصبی، آموزش دیده اند.
برای بررسی، تشخیص، مدیریت و درمان انواع اختلالات عصبی می توانید به متخصص نورولوژی کلینیک یادمان طب در تهران مراجعه کنید.
وظایف متخصص نورولوژی در تهران
کار متخصص نورولوژی اغلب درمان عارضه های زیر است:
- سکته مغزی : در مواردی که برای مدیریت عوامل خطرزای سکته مغزی نیاز به راهنمایی دارید، طی چند ساعت پس از رخ دادن سکته مغزی، در صورت مشخص نبودن دلیل سکته، وقوع مکرر سکته های مغزی یا مشاهده اثرات غیرعادی پس از سکته مغزی، به متخصص نورولوژی مراجعه کنید.
- ترومای عصبی : آسیب تروماتیک مغز زمانی رخ می دهد که یک ضربه ناگهانی از بیرون به مغز آسیب برساند.
- تومورهای سیستم عصبی : بیش از 150 نوع مختلف تومور مغزی و تومور سیستم عصبی مرکزی، از خوش خیم گرفته تا بدخیم، وجود دارد.
- عفونت های سیستم عصبی : مننژیت، آنسفالیت و التهاب مغز از جمله عفونت های سیستم عصبی هستند.
- بیماری های خود ایمنی : افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی موثر بر سیستم عصبی، مانند مولتیپل اسکلروزیس، به خدمات یک متخصص نورولوژی نیاز خواهند داشت.
- تشنج و اختلالات تشنجی : تشنج ناشی از فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز است. در بیماری صرع فرد به طور مکرر دچار تشنج می شود. تشخیص و درمان این اختلالات اغلب توسط متخصص نورولوژی انجام می شود.
- اختلالات حرکتی : بیماری پارکینسون و همچنین مشکلات حرکتی، مانند عدم تعادل، لرزش، سفتی، حرکات غیر ارادی یا مشکل در راه رفتن، نمونه هایی از اختلالات حرکتی هستند.
- اختلالات عصبی عضلانی : بیماری هایی مانند لو گهریگ (معروف به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS) به اعصابی که ماهیچه های ارادی را کنترل می کنند آسیب می زنند.
- سردرد : دو نوع شایع سردرد در رابطه با مشکلات عصبی، میگرن و سردرد تنشی هستند.
- زوال عقل : زوال عقل یک اصطلاح فراگیر برای انواع مختلف اختلالات شناختی، از جمله بیماری آلزایمر است.
- اختلالات خواب : حمله خواب یا نارکولپسی نوعی اختلال عصبی است.
- نوروپاتی محیطی : نوروپاتی محیطی به عارضه های آسیب زننده به سیستم عصبی محیطی اشاره دارد. سیستم عصبی محیطی شبکه ارتباطی وسیعی است که سیگنال ها را بین سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) و سایر قسمت های بدن رد و بدل می کند.
متخصص نورولوژی چه آزمایشاتی را تجویز می کند
تشخیص درست اولین قدم برای درمان موثر است. روند تشخیص شامل بررسی دقیق سابقه سلامتی بیمار و انجام آزمایشهای عصبی برای بررسی وضعیت ذهنی، بینایی، قدرت، هماهنگی، رفلکسها و حواس بیمار است.
گاهی اوقات برای یافتن علت باید آزمایشات بیشتری انجام شود.
موارد زیر نمونه هایی از آزمایش های عصبی هستند که در کلینیک یادمان طب در تهران توسط متخصص نورولوژی تجویز می شوند:
نوروسونوگرافی
در این آزمایش بدون درد با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بسیار بالا، جریان خون و انسداد در رگ های خونی درون مغز یا منتهی به آن را بررسی می کنند.
توموگرافی کامپیوتری یا توموگرافی به کمک کامپیوتر (CT اسکن CAT)
در این آزمایش با استفاده از اشعه ایکس و رایانه، تصاویر چند بعدی از اعضای مورد بررسی بدن ایجاد می شود. گاهی به رگ بیمار رنگ تزریق می کنند تا ناحیه مورد نظر بهتر دیده شود. به غیر از ورود سوزن به بدن برای تزریق رنگ، این آزمایش دردی ندارد.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
ام آر آی روشی پیشرفته برای عکس گرفتن از درون مغز است. این آزمایش خطری ندارد و از میدان های مغناطیسی و امواج رادیویی استفاده می کند.
برای انجام آن بیمار باید حدود 30 دقیقه در یک اتاقک کوچک دراز بکشد. این آزمایش دردی ندارد، اما ممکن است برای افراد مبتلا به کلاستروفوبیا (ترس از محیط های بسته) استرس زا باشد.
برای کمک به حفظ آرامش این افراد در اتاقک، گزینه های پزشکی وجود دارد.
پتانسیل های برانگیخته
این آزمایش پاسخ الکتریکی مغز به محرک های دیداری، شنوایی و حسی را ثبت می کند.
در صورت وجود علائمی مانند سرگیجه، بی حسی و گزگز و همچنین اختلالات بینایی، از این آزمایش برای کشف علت استفاده می کنند. انجام این آزمایش ممکن است برای فرد درد و ناراحتی ایجاد کنند.
مطالعات خواب
این تست ها برای تشخیص علت مشکلات خواب انجام می شوند. معمولا بیمار برای انجام آزمایش هنگام خواب، شب را در آزمایشگاه می ماند.
در طول مطالعات خواب، فعالیت امواج مغزی، ضربان قلب، فعالیت الکتریکی قلب، تنفس و اکسیژن خون اندازه گیری می شوند. انجام این آزمایش ها دردی ایجاد نمی کند.
آنالیز مایع مغزی نخاعی (تپ ستون فقرات یا پونکسیون کمری)
این آزمایش برای بررسی وجود خونریزی، خونمردگی، عفونت یا سایر اختلالات مغز، نخاع و اعصاب استفاده می شود.
در این آزمایش، پس از بی حس کردن کمر با بیحسی موضعی، یک سوزن نازک را در فضای حاوی مایع نخاعی وارد کرده و نمونه ای از مایع نخاعی را برای آزمایش برداشته و سوزن را خارج می کنند. انجام این آزمایش درد و ناراحتی ایجاد می کند.
الکترومیوگرافی (EMG)
تست نوار عصب و عضله EMG فعالیت الکتریکی در عضلات و اعصاب را اندازه گیری و ثبت می کند.
پزشکان با بررسی فعالیت الکتریکی در عضلات و اعصاب می توانند علت درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف عضلات یا اعصاب را بیابند. برای این کار سوزن های کوچکی را به عضله وارد و از طریق آنها شوک های الکتریکی خفیفی را ارسال می کنند تا عصب ها تحریک شوند (مطالعه هدایت عصبی).
این آزمایش بدون درد نیست و بیمار باید ناراحتی هایی را تحمل کند.
داپلر ترانس کرانیال (TCD)
در این آزمایش با استفاده از امواج صوتی، جریان خون در عروق مغز اندازه گیری می شود
برای مشاهده رگ های خونی، میکروفونی را در قسمت های مختلف سر قرار می دهند. این آزمایش دردی ندارد.
الکتروانسفالوگرام (EEG)
EEG از طریق الکترودهای متصل شده به پوست سر فعالیت الکتریکی مغز را به صورت مداوم ثبت می کند. از این آزمایش برای تشخیص بیماریهای ساختاری مغز و مشکلاتی مانند تشنج یا غش کردن استفاده می کنند. این آزمایش بدون درد است.
بیشتر بخوانید : نشانه های احتمال ابتلا به آسیب عصبی
چه زمانی باید به متخصص نورولوژی مراجعه کرد؟
اگر نگران هستید که علائم تان به دلیل مشکلات عصبی باشد، با متخصص نورولوژی کلینیک یادمان طب در تهران صحبت کنید.
علائمی که برای بررسی به متخصص نورولوژی ارجاع داده می شوند، متعدد هستند، مانند:
- سردردهای شدید
- سرگیجه
- گزگز یا بی حسی طولانی مدت در یک طرف بدن
- درد مزمن، از جمله دردهایی که همراه با ضعف یا بی حسی هستند
- تشنج
- ضعف عضلانی شدید
- مشکل در راه رفتن
- لرزش و رعشه ای که فعالیت های روزانه را مختل می کند
- مشکلات بینایی
- تغییرات شخصیتی
- مشکل در صحبت کردن
- مشکلات حافظه
- مشکلات خواب
نکات مربوط به زمان ملاقات با متخصص نورولوژی
اگر احتمال می دهید که علت علائم تان یک مشکل عصبی باشد، شاید تصمیم شما این باشد که به جای مراجعه به پزشک عمومی، مستقیماً به یک متخصص نورولوژی و یک کلینیک مغز و اعصاب مراجعه کنید.
گاهی اوقات حتی برای متخصصان پزشکی نیز سخت است که تعیین کنند در ابتدا مراجعه به کدام پزشک بهتر است.
یک پزشک عمومی می تواند مسئول هماهنگ کردن مراقبت های درمانی شما باشد. با این کار می توان از گم شدن اطلاعات و تکرار بی مورد آزمایش ها جلوگیری کرد.
او همچنین، با بررسی روش های درمانی مختلف مورد استفاده برای بیمار، موارد تداخلات دارویی را مشخص کرده یا جلوی مصرف بیش از حد آنها را می گیرد.
اما اگر یک بیماری عصبی از قبل تشخیص داده شده و شخص از خدمات پزشک عمومی راضی نیست، بهتر است به متخصص نورولوژی مراجعه کند.
برای آنکه بیشترین استفاده را از زمان ملاقات خود با متخصص نورولوژی کلینیک یادمان طب در تهران ببرید، زودتر از زمان مشخص شده به محل ملاقات بروید و هر گونه آزمایش، گزارش یا نتیجه آزمایشات تصویربرداری مرتبط با شرایط خود را همراه داشته باشید.
همچنین می توانید از پزشک عمومی خود بخواهید که این موارد را به صورت الکترونیکی برای متخصص ارسال کند.
بهتر است تمام داروهایی که مصرف میکنید، چه داروهای نسخه ای و چه بدون نسخه، و هر اطلاعاتی را که میتواند به تشخیص کمک کند (از جمله بستری شدن در بیمارستان در گذشته یا سابقه خانوادگی اختلالات عصبی) را یادداشت کنید.
با این کار می توانید بدون اینکه چیزی را فراموش کنید، تمام حقایق موجود در مورد وضعیت خود را در اختیار متخصص قرار دهید.
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.