درباره انواع جراحی قلب بیشتر بدانید

انواع روش های جراحی قلب

جراحی قلب

گاهی اوقات پزشک برای کنترل علائم و/یا کاهش احتمال بروز یک حمله قلبی ناگهانی در آینده جراحی را توصیه می کند. جراحی قلب ممکن است با برنامه ریزی قبلی یا به صورت اورژانسی انجام شود.

اجرای موارد زیر با جراحی قلب، زندگی بسیاری را از خطر مرگ نجات داده یا عمرشان را طولانی تر کرده است.

  • بازگرداندن خونرسانی به قلب با باز کردن – یا جایگزینی – عروق کرونر مسدود شده
  • کشش، ترمیم یا تعویض دریچه قلب آسیب دیده
  • اصلاح یا تنظیم ریتم غیر طبیعی قلب

به غیر از مواردی که در مواقع اضطراری جراحی قلب انجام می شود، مهم است که برای این جراحی آماده و از نحوه کار و همچنین خطرات آن آگاه باشید.

برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان انواع ناراحتی ها و بیماری های قلبی به کلینیک یادمان طب در تهران مراجعه کنید.

اطلاعات بیشتر در مورد کاهش خطرات

عمل جراحی قلب باز

این اصطلاح به جراحی اطلاق می شود که در آن قفسه سینه باز شده و عمل جراحی بر روی قلب انجام می شود.

اصطلاح “باز” ​​به قفسه سینه اشاره دارد، نه به خود قلب – بسته به نوع خاص جراحی، قلب ممکن است باز شود یا نشود. این اصطلاح به طور کلی به باز شدن جناغ سینه و انجام جراحی اصلاحی مربوط می شود.

بیشتر بخوانید : هر آنچه باید درباره حمله قلبی بدانید

آنژیوپلاستی عروق کرونر و استنت گذاری

آنژیوپلاستی عروق کرونر و استنت گذاری برای باز کردن شریان های تنگ یا مسدود شده مرتبط با ماهیچه قلب استفاده می شود. این درمان برای تسکین علائم آنژین(درد قفسه سینه) انجام می شود.

در طی آنژیوپلاستی و استنت گذاری، شریان باریک شده با بالون باز شده (آنژیوپلاستی) و یک پایه فلزی به نام استنت در شریان کرونری کاشته می شود. استنت رگ باریک شده را باز نگه می دارد تا خون در آن جریان یابد.

آنژیوپلاستی با عنوان مداخله عروق کرونر از راه پوست (PCI) نیز شناخته می شود.

آنژیوپلاستی عروق کرونر و استنت گذاری

بای پس قلب

بای پس قلب با عنوان پیوند عروق کرونر (CABG) نیز شناخته می شود. این روش جراحی برای درمان شریان های تنگ یا مسدود شده که عضله قلب را تامین می کنند استفاده می شود. این یک عمل قلب سنگین است که به طور معمول برای درمان بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر و آنژین استفاده می شود.

یک رگ خونی از قسمت دیگری از بدن گرفته می شود و به شریان کرونر در بالا و پایین ناحیه باریک یا مسدود شده متصل می گردد. به این کار پیوند می گویند. این پیوند، جریان خون در بخش باریک یا مسدود شده از شریان کرونر را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید : آناتومی عروق خونی قلب

بای پس عروق کرونر با پیوند

در ویدئوی کوتاه زیر آقای رنزو پستو، مشاور جراح قلب در NHS اسکاتلند، روش CABG را توضیح می‌دهد.

جراحی دریچه قلب

در برخی موارد، جراحی دریچه قلب برای درمان دریچه قلب آسیب دیده توصیه می شود. دریچه ها را می توان با حلقه یا کش باز، ترمیم و جایگزین کرد.

جراحی دریچه با بالون

یک دریچه باریک شده را گاهی اوقات می توان با ایجاد کشش توسط بالون باز کرد. این روش اغلب برای درمان تنگی دریچه میترال انجام می شود و به آن والووپلاستی دریچه میترال می گویند.

یک لوله پلاستیکی کوچک (یک کاتتر) در یک شریان اصلی (معمولاً در کشاله ران) وارد و سپس به سمت قلب هدایت می شود. یک سیم را همراه با یک بالون کوچک بادی از داخل کاتتر عبور می دهند. برای باز کردن دریچه، بالون در ناحیه دریچه آسیب دیده باد می شود. سپس باد بالون خالی شده و کاتتر و بالون خارج می شوند.

والوپلاستی دریچه آئورت با بالون نیز مانند روش باز کردن دریچه آئورت تنگ شده است. این نوع درمان با جراحی قلب باز انجام نمی شود و گاهی اوقات به همان اندازه موثر است.

جراحی دریچه قلب با بالون

ترمیم دریچه

در صورت امکان، جراحان سعی می کنند دریچه آسیب دیده را ترمیم کنند، زیرا این روش نسبت به تعویض دریچه کمتر تهاجمی است. جراحی ترمیم دریچه معمولاً برای درمان نارسایی دریچه میترال انجام می شود.

تعویض دریچه

اگر دریچه قابل اصلاح نباشد، ممکن است تعویض شود. دریچه‌های جایگزین می‌توانند دریچه‌های مکانیکی مصنوعی ساخته شده از فلز یا دریچه‌های طبیعی خوک یا گاو باشند که به‌ویژه برای انسان‌ها استفاده می‌شوند.

این نوع جراحی برای همه افراد مناسب نخواهد بود.

بیشتر بخوانید : تشخیص و درمان نارسایی قلبی حاد

تعویض دریچه آئورت به روش ترنس کاتتر

برای برخی افراد، گزینه های ترمیم یا تعویض دریچه مناسب نیست، زیرا ممکن است در گذشته جراحی انجام داده باشند یا طبق بررسی ها برای انجام این عمل ها وضعیت مناسبی نداشته باشند.

این روش ممکن است به صورت جایگزین پیشنهاد شود:

  • بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام خواهد شد.
  • یک کاتتر (لوله توخالی) با یک بالون در سر آن در شریان کشاله ران، زیر استخوان ترقوه یا از طریق یک برش کوچک روی سینه وارد بدن می شود.
  • کاتتر به سمت قلب و در داخل دهانه دریچه آئورت می رود.
  • بالون را برای باز شدن فضایی برای دریچه جدید، به آرامی باد می کنند.
  • بسته به نوع دریچه ای که استفاده می شود، دریچه جدید یا به خودی خود یا با استفاده از بالون باز می شود.
  • بالون تخلیه و سپس با کاتتر خارج می شود.
  • اکنون دریچه جدید در داخل دریچه قلب بیمار قرار خواهد گرفت.
TAVI یا تعویض دریچه آئورت به روش ترنس کاتتر

مداخلات برای آریتمی

برای درمان آریتمی‌ که ریتم غیرطبیعی قلب است، به درمان‌های مختلفی نیاز خواهد بود. در این درمان ها که در محیط های بالینی و جراحی انجام می شود، معمولاً متخصصان الکتروفیزیولوژی و قلب و عروق همکاری دارند.

ابلیشن

ابلیشن – که با عنوان فرسایش کاتتر نیز شناخته می شود – یک روش درمانی است که هدف آن کنترل یا اصلاح انواع خاصی از ریتم های غیرطبیعی قلب است.

فرسایش کاتتر یک روش جراحی است که در آن مناطقی که سیگنال های الکتریکی تولید شده از آن با ضربان طبیعی تداخل دارد با استفاده از لیزر از بین می روند.

بیشتر بخوانید : آزمایش نوار قلب و چگونگی انجام آن

کاردیوورژن

در کاردیوورژن (شوک هماهنگ قلبی) برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب با استفاده از دستگاهی به نام دفیبریلاتور، یک شوک الکتریکی کنترل شده به قلب وارد می شود.

کاردیوورژن به سیستم هدایت قلب امکان تنظیم مجدد می دهد. می توان این روش را تحت بیهوشی عمومی یا با آرام بخش انجام داد. در صورت لزوم می توان کاردیوورژن را تکرار کرد.

ضربان سازها

ضربان ساز یک دستگاه الکتریکی است که برای اصلاح و تنظیم ریتم غیر طبیعی قلب استفاده می شود. در صورت لزوم، ضربان‌ساز سیگنال‌های الکتریکی را برای تحریک انقباض و استراحت منظم حفره‌های قلب ارسال می‌کند.

در واقع، ضربان سازها به طور مصنوعی نقش ضربان ساز طبیعی قلب را بر عهده می گیرند. آنها را می توان طوری تنظیم کرد که تنها در صورت نیاز یا همیشه (با نرخ ثابت) کار کنند.

انواع مختلفی از ضربان سازها و تنظیمات وجود دارد که الکتروفیزیولوژیست یا متخصص قلب هنگام کاشت ضربان ساز، بسته به مشکل ریتم قلب، از آنها استفاده می کند.

دلایل نیاز به ضربان ساز متفاوت است:

  • وقتی فعالیت الکتریکی قلب هماهنگ نیست، نمی تواند ریتم کافی را ایجاد کند (بلوک قلبی).
  • هنگامی که قلب به طور دوره ای خیلی سریع کار می کند، ممکن است لازم باشد داروهایی را برای کند کردن ریتم قلب مصرف کنید. با این حال، در مواقعی که خیلی ریتم قلب سریع نیست، داروها همچنان این اثر را خواهند داشت و در نتیجه ضربان قلب بسیار کند می شود. با یک ضربان ساز می توان اطمینان حاصل کرد که ریتم قلب کند نمی شود.
  • اگر ریتم قبلی قلب به هر دلیلی به کلی از بین برود – به عنوان مثال، در درمان فرسایشی (که برای برخی از آریتمی‌ها استفاده می‌شود) – یک ضربان‌ساز جایگزین ریتم می‌شود تا ضربان منظم قلب را بازیابی ‌کند.

ضربان‌سازها معمولاً به‌صورت از قبل برنامه‌ریزی‌شده یا به دنبال یک مشکل قلبی که باعث موارد فوق شده باشد، در بخش قلب یک بیمارستان کاشته می‌شوند.

ضربان ساز قلب

اطلاعات بیشتر در مورد کاشت ضربان ساز

دفیبریلاتورهای کاردیوورتر قابل کاشت

دفیبریلاتورهای کاردیوورتر کاشتنی (ICD) ، مشابه ضربان‌سازها، دستگاه‌هایی هستند که زندگی بیماران را نجات می دهند. آن‌ها طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که با تشخیص و توقف آریتمی‌های خطرناک (ریتم‌های غیرطبیعی قلب) قلب را به ریتم طبیعی خود بازگردانند.

در موارد زیر می توان از ICD استفاده کرد:

  • وجود خطر آریتمی های خاص و خطرناک – معروف به “پیشگیری اولیه”
  • اگر فرد از یک آریتمی خطرناک جان سالم به در برده باشد – معروف به “پیشگیری ثانویه”

بیشتر بخوانید : سوفل قلب چیست + علائم و درمان

دستگاه کمکی بطن چپ (VAD یا LVAD)

VAD – برای اشاره به بطن چپ با عنوان LVAD نیز شناخته می شود – یک دستگاه پشتیبانی کننده گردش خون است. با گرفتن خون از بطن چپ (حفره پایینی قلب) و پمپ کردن آن در آئورت (شریان اصلی) به قلب در پمپاژ خون در بدن کمک می کند.

این دستگاه در اصل برای پشتیبانی از کار قلب، در مدت انتظار برای پیوند قلب طراحی شده بود. اما حالا به عنوان یک درمان حمایتی طولانی مدت برای افرادی که کاندید پیوند نیستند و نارسایی قلبی در مرحله نهایی دارند نیز استفاده می شود.

دستگاه کمکی بطن چپ (VAD یا LVAD)

همگام سازی مجدد قلب (CRT-P) و دستگاه دفیبریلاتور برای همگام سازی مجدد قلب (CRT-D)

اگر نارسایی قلبی دارید، ممکن است به دستگاه خاصی به نام دستگاه همگام سازی مجدد قلبی نیاز داشته باشید. این دستگاه علاوه بر درمان آریتمی های قلبی، با همگام سازی حفره های قلب برای منقبض و شل شدن به طور منظم، باعث بهبود عملکرد پمپاژ قلب می شود.

همچنین نوعی CRT وجود دارد که علاوه بر کاربرد بالا می تواند برای درمان آریتمی های خطرناک قلب یک “شوک” ایجاد کرده و سپس حفره های قلب را یک بار دیگر با ریتم طبیعی هماهنگ کند. این روش CRT-D (D برای دفیبریلاسیون) است.

بیشتر بخوانید : درمان نارسایی سیستولیک قلبی و علائم آن

پیوند قلب

پیوند قلب عملی است که در آن قلب نارسا و بیمار با قلب اهداکننده سالم‌تر جایگزین می‌شود. پیوند قلب درمانی است که معمولاً برای افرادی که داروها یا سایر جراحی‌ها را امتحان کرده‌اند اما مشکل آنها به اندازه کافی بهبود نیافته است انجام می شود.

پیوند قلب برای همه افراد مناسب نیست و در مراحل قبل و بعد از عمل و همچنین در دوران نقاهت با خطراتی همراه است.

اگرچه پیوند قلب یک عمل سنگین است، اما در صورت انجام دقیق مراقبت های بعدی، شانس زنده ماندن بیمار زیاد است.

هنگامی که با تصمیم در مورد پیوند قلب مواجه می شوید، باید در مورد فرآیند پیوند قلب، خود جراحی، خطرات احتمالی و مراقبت های بعدی اطلاعات کسب کنید.

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بیماری شریان کاروتید + علائم، علت، پیشگیری، تشخیص و درمان
8 غذای ضدالتهاب برای بیماران ام اس (MS)
keyboard_arrow_up