دژنراتیو مغزی
برخلاف گذشته، شیوع بیماری های عصبی در بین افراد در تمام سنین در حال افزایش است. بیماری دژنراتیو مغزی می تواند به راحتی زندگی فرد را زیر و رو کند.
متأسفانه هیچ راهی برای متوقف کردن پیشرفت این بیماری ها وجود ندارد.
مطمئناً، پزشک درمان هایی را برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری تجویز خواهد کرد، اما جلوگیری از تشدید بیماری غیرممکن است.
پس چه باید کرد؟ شانس ما در کشف هر چه سریعتر علائم بیماری عصبی است تا معاینات لازم برای شناسایی بیماری و شروع درمان انجام شود. این مسئله برای کسانی که در گروههای به اصطلاح پرخطر قرار میگیرند، اهمیت بیشتری دارد.
بیماری دژنراتیو مغزی یک موضوع جدی است! مغز یک اندام قدرتمند و مرکز فرماندهی سیستم عصبی و مرکز کنترل تمام عملکردها و سیستم های بدن می باشد. همچنین مسئول حافظه، یادگیری، انرژی ذهنی و تنظیم خلق و خو می باشد.
اختلالات دژنراتیو مغز شایع هستند. علائم بیماری دژنراتیو مغزی از جمله مشکلات حافظه، گیجی و تغییرات خلقی میتواند بسیار ترسناک باشد.
محافظت از مغز، حفظ قدرت ذهنی و حافظه و جلوگیری از بروز چنین علائمی خواسته همه است. برای تشخیص علائم و درمان بیماری دژنراتیو مغزی می توانید به کلینیک یادمان طب در تهران مراجعه کنید.
بیماری دژنراتیو مغزی چیست
بیماری دژنراتیو مغزی یک مشکل جدی در جامعه سالخورده امروز ما است. بیماری های عصبی یا دژنراتیو مغز باعث از بین رفتن تدریجی مغز و اعصاب می شوند.
بیماری دژنراتیو مغزی بسته به نوع آن، منجر به مشکلات حافظه، سردرگمی، تغییرات شخصیتی و سایر علائم خواهد شد.
افزایش سن در ایجاد و تشدید برخی از اختلالات دژنراتیو مغز مانند زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون موثر است، اما برخی دیگر مانند بیماری تای ساکس ژنتیکی در سنین پایین تر ایجاد می شوند.
علائم اصلی بیماری دژنراتیو مغزی
علائم بیماری دژنراتیو مغزی به نوع اختلال عصبی بستگی دارد. علائم شایع عبارتند از:
- از دست دادن حافظه
- فراموشی
- گیجی
- تغییرات خلق و خو
- اضطراب
- بی تفاوتی
ممکن است علائم جدیدی ایجاد شود و علائم معمولاً با گذشت زمان و با پیشرفت بیماری تشدید خواهد شد.
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری های عصبی وجود ندارد، اما تشخیص و درمان به موقع بسیار کمک کننده است.
درمان های مرسوم مانند دارو و مدیریت رفتاری کمک چندانی به فرد مبتلا نمیکنند، اما روش های درمانی طبیعی، از جمله داروهای گیاهی، رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی میتوانند باعث بهبود و درمان این عارضه شده و علائم را بهطور قابلتوجهی به تاخیر بیندازند.
این رژیمهای غذایی و استراتژیهای سبک زندگی راهکاری برای جلوگیری از بیماری دژنراتیو مغزی نیز هستند. قبل از معرفی راهکارهای طبیعی برای مقابله با بیماری دژنراتیو مغزی، بیایید برخی از علل اصلی بیماری دژنراتیو مغزی را بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید : شایع ترین بیماری های مغز و اعصاب
علل اصلی بیماری دژنراتیو مغزی
برای پیشگیری و درمان مؤثر بیماری دژنراتیو مغزی، ابتدا باید عوامل موثر بر سلامت مغز را بشناسیم. فعالیت های روزانه اکثر مردم به تدریج مغز آنها را تحلیل می برد و آنها از این مسئله مطلع نیستند.
رژیم غذایی، سبک زندگی و سلامت کلی فرد بر سلامت مغز تأثیر می گذارد.
عدم تعادل قند خون
وقتی اصطلاح عدم تعادل قند خون را می شنوید، احتمالاً به دیابت فکر می کنید. با این حال، عدم تعادل قند خون نه تنها خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، بلکه سلامت مغز را نیز به خطر می اندازد.
رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات های فرآوری شده و شکر تصفیه شده و کم سبزیجات، چربی های سالم و پروتئین بدون چربی، فرد را مستعد عدم تعادل قند خون می کند.
عدم تعادل قند خون می تواند منجر به مشکلات حافظه، مه مغزی، تحریک پذیری، نوسانات خلقی، سرگیجه، هوس چیزی کردن و خستگی شود.
اگرچه یک میان وعده یا وعده غذایی پر کربوهیدرات انرژی زیادی به فرد می دهد، اما باعث افت قند سریع نیز می شود که علائم آن مه مغزی و خستگی است.
سموم محیطی
متأسفانه، سموم در اطراف ما در هوای آلوده، آب لوله کشی شهری، غذاهای غیرارگانیک و فرآوری شده، محصولات پلاستیکی، فضاهای داخلی کثیف و محصولات زیبایی، بدن و لوازم خانگی وجود دارند. همه این سموم محیطی می توانند تأثیر جدی بر مغز و سلامت عمومی داشته باشند.
خصوصا نوروتوکسین ها مانند اتانول (در الکل)، گلوتامات، مایکوتوکسین ها، نیتریک اکسید، سم بوتولینوم (در بوتاکس)، تترودوتوکسین و سم کزاز، برای عملکرد اعصاب مضر هستند.
سموم محیطی می توانند منجر به مشکلات حافظه، مه مغزی، زوال عقل، بیماری های عصبی، نوسانات خلقی، تحریک پذیری، خستگی، اضطراب، افسردگی و مشکلات سلامت روان شوند.
استرس مزمن و عادات خواب نامناسب
آمیگدال یا بادامه مغز مسئول پردازش احساسات است. هنگام استرس، آمیگدال به هیپوتالاموس سیگنال می دهد و پاسخ آن افزایش ضربان قلب، تقویت حواس، تنفس عمیق تر و مصرف بیشتر اکسیژن، افزایش سطح کورتیزول و افزایش آدرنالین در سراسر بدن خواهد بود.
این واکنش زمانی مشکل ساز می شود که استرس مزمن باشد، در این صورت این پاسخ مداوم به استرس باعث تجمع کورتیزول خواهد شد.
کورتیزول نه تنها برای پاسخ به استرس مهم است، بلکه به هیپوکامپ، بخش مسئول ذخیره و پردازش خاطرات در مغز نیز کمک می کند.
استرس مزمن و در نتیجه آن افزایش تولید کورتیزول در بدن، می تواند باعث آسیب مغز، اختلال در عملکرد مغز و حافظه و اخلال در تنظیم سیناپس ها شده و سلول های مغز را از بین ببرد.
تاثیر مخرب استرس مزمن بر حافظه و یادگیری بسیار جدی بوده و خطر بروز بیماری دژنراتیو مغزی را افزایش می دهد.
عادات خواب نامناسب در مدت طولانی، تأثیر جدی بر مغز و سلامت عمومی دارد.
خواب نامناسب احتمال استرس مزمن، کورتیزول بالا، خستگی و التهاب مزمن را افزایش می دهد.
این عوامل در ایجاد مه مغزی، مشکلات حافظه، مشکلات یادگیری، نوسانات خلقی و خلق و خوی بد موثر هستند. کمبود خواب خطر ابتلا به زوال عقل، بیماری آلزایمر و سایر بیماری های عصبی را نیز افزایش می دهد.
سبک زندگی کم تحرک
بسیاری از افراد، تاثیر ورزش و حرکت را فقط برای قدرت بدنی، زیبایی ظاهری یا آمادگی قلبی عروقی می دانند، اما در حقیقت، ورزش برای سلامت مغز نیز بسیار مهم است.
تحرک منظم به ویژه بر مناطق مرتبط با شکل گیری حافظه در مغز، تاثیر می گذارد. سبک زندگی بی تحرک خطر مشکلات حافظه، مشکلات یادگیری و زوال شناختی را افزایش می دهد.
عفونت های روده و دیس بیوزیس
احتمالا بسیاری از افراد، سلامت روده را مرتبط با مغز نمی دانند. اما ارتباط واضح و قوی بین سلامت روده و مغز وجود دارد. آیا به یاد می آورید که قبل از یک جلسه یا یک رویداد مهم، دچار مشکلات روده ها یا حداقل ناراحتی معده شده باشید؟
این ارتباط بین روده و مغز تنها در زمان رویدادهای هیجان انگیز یا استرس زای کوتاه مدت رخ نمی دهد، بلکه ارتباط بین این دو عضو پیوسته، طولانی مدت و نزدیک است. دیس بیوزیس روده و عفونت های روده باعث عدم تعادل در سراسر بدن و افزایش التهاب مزمن می شوند.
عدم تعادل میکروبیوم روده و التهاب مزمن ناشی از آن، می تواند منجر به بیماری دژنراتیو مغزی شود. آنها خطر بروز علائم مه مغزی، مشکلات حافظه، مشکلات یادگیری، شناختی، مشکلات سلامت روان، عدم تعادل خلق و خو و بیماری های عصبی را افزایش می دهند.
درمان طبیعی بیماری دژنراتیو مغزی
بیماری دژنراتیو مغزی می تواند بسیار ترسناک باشد. حفظ قدرت ذهنی و حافظه و داشتن روحیه خوب تا آخر عمر، خواست همه است. خوشبختانه، راه حل های طبیعی فوق العاده ای برای مقابله با بیماری دژنراتیو مغزی وجود دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
رژیم غذایی ضد التهابی
داشتن یک رژیم غذایی ضد التهابی پر از غذاهای غنی از مواد مغذی اولین قدم برای جلوگیری از بیماری دژنراتیو مغزی و بهبود سلامت مغز است.
ابتدا، تمام غذاهای التهاب آور، مانند شکر تصفیه شده، گلوتن، روغن های تصفیه شده، غذاهای سرخ شده و فرآوری شده، لبنیات معمولی، گوشت حیوانات تغذیه شده با غلات و تخم مرغ، نوشیدنی های گازدار و شیرین و غذاهای ناسالم را از برنامه غذایی تان حذف کنید.
به جای آنها، یک رژیم غذایی ضد التهابی را جایگزین کرده و سبزیجات، میوه های با شاخص گلیسمی پایین، گیاهان دارویی، ادویه جات، ترشی جات، چربی های سالم، گوشت حیوانات تغذیه شده با علف و ماهی های صید شده دریایی مصرف کنید.
بیشتر بخوانید : انواع بیماری عروق مغزی + علت و تشخیص آنها
خواب خوب را در اولویت قرار دهید
اولویت دادن به خواب خوب برای جلوگیری از بیماری دژنراتیو مغزی یا بهبود علائم، اهمیت زیادی دارد. خواب برای استراحت سلول ها و ترمیم و تجدید آنها لازم است. خواب به سلول های مغز اجازه بازسازی و تشکیل سلول های جدید را می دهد.
برای بهبود خواب، از مصرف قند و کافئین در طول روز بخصوص در عصر و غذا خوردن تا دیروقت خودداری کنید؛ استرس را کاهش دهید و وسایل الکترونیکی را چند ساعت قبل از خواب خاموش کنید.
قبل از خواب فعالیت های آرامش بخش، مانند مطالعه، جدول کلمات متقاطع، حمام، یادداشت روزانه و دعا را انجام دهید.
بهتر است کمی برای یک تخت خواب راحت، بالش ها و پرده های تیره یا ماسک خواب پول خرج کنید.
استرس را کاهش داده و مدیتیشن کنید
کاهش استرس برای پیشگیری از بیماری دژنراتیو مغزی و کاهش آن ضروری است.
با تحرک داشتن، تنفس منظم، مدیتیشن، یادداشت های روزانه، یادداشت های آرامشبخش، پیاده روی در طبیعت، صحبت های مثبت با خود، تکرار جملات تاکیدی، شکرگزاری روزانه از خداوند و دعا می توان استرس را کاهش داد.
هر روز دعا بخوانید و در طول روز زمانی را برای قدردانی از حتی چیزهای کوچک، صرف کنید. این کار برای سلامت مغز مفید است.
تحرک و تمرینات منظم
تحرک و ورزش برای سلامت مغز حیاتی است و می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دژنراتیو مغزی و درمان آن داشته باشد.
ورزش منظم به کاهش التهاب مزمن، کاهش سطح استرس و کاهش خطر بروز مشکلات حافظه، مشکلات یادگیری و زوال شناختی کمک می کند.
حداقل 5 بار در هفته و هر بار حداقل 20 تا 30 دقیقه با ترکیب ورزش های تقویت قلب و عروق، تمرینات قدرتی و استقامتی و ورزش های کم برخورد ورزش کنید.
خود را متعهد به فعال ماندن در طول روز کنید. با پیاده روی بعد از ناهار، انجام منظم حرکات کششی، بازی با بچه ها یا حیوانات خانگی، استفاده از پله ها به جای آسانسور راه های دیگری را برای تحرک بیشتر در روز پیدا کنید.
مراقب سلامت روده باشید
مغز و روده ارتباط نزدیکی دارند و حفظ سلامت روده برای پیشگیری از بیماری دژنراتیو مغزی و کاهش آن مهم است.
یک رژیم غذایی مناسب روده، ضد التهابی و سرشار از مواد مغذی، پر از سبزیجات، چربی های سالم، پروتئین و غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند کلم ترش، کیمچی و کفیر داشته باشید.
علاوه بر این، مصرف داروی گیاهی ProbioHerb که با کاهش التهاب روده به بهبود سلامت روده و جذب مواد مغذی کمک می کند، نیز توصیه می شود.
پس از کاهش التهاب روده، واسطه های التهابی در مغز نیز کاهش می یابد.
مقدار سموم را کاهش دهید
کاهش مقدار سموم یک گام کلیدی برای جلوگیری از بیماری دژنراتیو مغزی و کاهش آن است. تا حد امکان مواد غذایی ارگانیک مصرف کنید.
محصولات زیبایی، بدن و خانگی معمولی را کنار بگذارید و آنها را با محصولات ارگانیک یا طبیعی جایگزین یا خودتان در خانه آنها را تهیه کنید.
آب بنوشید
تا جایی که می توانید زمان خود را با پیاده روی در طبیعت، بیرون رفتن و خواندن کتاب یا مدیتیشن بگذرانید.
استفاده از سونای مادون قرمز نیز می تواند با افزایش تعریق و نفوذ عمیق گرما به سلول ها، بدن را سم زدایی کند.
تامین منیزیم بدن
منیزیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که اکثر افراد دچار کمبود آن هستند. وجود منیزیم در بدن برای سلامت مغز، سلامت روان، کاهش استرس و حفظ آرامش اهمیت دارد.
بادام، اسفناج، آووکادو، موز، کلم پیچ، تخم کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و بادام هندی منابع عالی منیزیم هستند.
اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3، از جمله ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) برای سلامت مغز بسیار مفید بوده و به پیشگیری از بیماری دژنراتیو مغزی یا بهبود آن کمک می کنند.
این اسیدها برای افراد مبتلا به زوال عقل، بیماری آلزایمر، افسردگی و اضطراب و سایر بیماری های سلامت مغز و روان مفید هستند.
ماهی دریایی منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 است.
بهبود عملکرد میتوکندری
میتوکندری ها نیروگاه سلول هستند، بنابراین برای محافظت از سلول های مغز در برابر انحطاط، کمک به بهبود عملکرد میتوکندری حیاتی است.
ما برای تقویت میتوکندری، در برابر بیماری دژنراتیو مغزی Zinginax را توصیه می کنیم.
این داروی گیاهی قدرتمند حاوی ترکیبی از متابولیتهای ثانویه فعال گیاهان صحرایی بوده و برای بهبود متابولیسم میتوکندری، تولید انرژی (ATP) برای افزایش سرزندگی، بهبود سلامت مغز، شناخت و سلامت روان، سلامت استخوان، عضلات و غیره مفید است.
در آخر
از آنجایی که مغز اندام مهمی در بدن است، ابتلا به یک یا چند مورد از شایع ترین بیماری های عصبی آن را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
متاسفانه بیشتر بیماری های عصبی، اگر نگوییم همه آنها، غیرقابل درمان هستند. مطمئناً، می توان با برخی از بهترین داروها، این بیماری ها را کنترل کرد، اما، نمی توان پیشرفت آنها را متوقف نمود.
تشخیص علائم در مراحل اولیه، در مورد تمام بیماری ها مفید است.
با توجه به شایع بودن این بیماری ها و دشواری کنترل و درمان آنها، همه افراد، به ویژه آنهایی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های عصبی دارند، باید حداقل شایع ترین علائم را در نظر داشته باشند.
آگاهی از علائم، شانس فرد را برای تشخیص زودهنگام و درمان بهتر افزایش می دهد.
با این وجود، محصولاتی که به طور ویژه برای درمان علائم اختلالات عصبی طراحی شده اند، در بازار زیاد هستند.
یکی از این مکملها Nerve Renew است که به کاهش درد عصبی، اضطراب، استرس، سوزش و حس التهاب و … کمک می کند.
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.