پیوند قلب : ریسک، فواید و ریکاوری + جزئیات کامل
پیوند قلب جراحی است که در آن قلب با قلب یک اهداکننده عضو جایگزین می شود.
این جراحی زمانی انجام می شود که فرد بدون پیوند نتواند زنده بماند و تنها در صورتی که شرایط فرد با یک سری معیارهای سخت گیرانه مطابقت داشته باشد.
پیوند قلب می تواند یک عمل جراحی نجات بخش باشد. اما تعداد محدودی قلب برای اهدا وجود دارد. ارائه دهندگان خدمات درمانی تعیین می کنند که آیا شما کاندید مناسبی برای پیوند هستید یا خیر.
بعد از انتخاب به شما کمک می کنند تا برای مراحل بعدی آماده شوید. به لطف پیشرفت های پزشکی، کیفیت زندگی اکثر افراد پس از پیوند بهتر می شود.
در درازمدت، این امکان وجود دارد که سال ها یا حتی دهه ها پس از پیوند قلب زندگی کنید و به شما فرصتی می دهد تا خاطرات جدیدی را با عزیزان خود بسازید.
به لطف پیشرفت های پزشکی، احتمال موفقیت پیوند قلب بالا است. افراد پس از دریافت قلب جدید، سال ها یا حتی دهه ها زندگی می کنند. برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان نارسایی های قلبی می توانید با کلینیک یادمان تب در تهران تماس بگیرید.
پیوند قلب چیست
پیوند قلب جراحی است که در آن قلب با قلب اهدایی از یک شخص دیگر جایگزین می شود. برای دریافت پیوند قلب، باید با وجود درمان دارویی بسیار بیمار بوده و برای زنده ماندن به قلب جدیدی نیاز داشته باشید.
از آنجایی که تعداد قلب های اهدایی محدود است، برای واجد شرایط بودن برای این نوع پیوند، شرایط بسیار سخت گیرانه ای در نظر گرفته می شود.
مانند سایر جراحیهای پیوند عضو، پیوند قلب نیز عمل دشواری است و خطراتی دارد. پس از دریافت پیوند، برای جلوگیری از پس زدن عضو و بروز عوارض، تا پایان عمر به مراقبت های پزشکی نیاز خواهید داشت.
چه کسانی به پیوند قلب نیاز دارند
پیوند قلب آخرین راه درمان برای افرادی است که نارسایی قلبی در مرحله نهایی دارند. در مرحله نهایی نارسایی قلبی آسیب یا ضعف دائمی قلب مانع از پمپاژ خون کافی به بدن می شود.
این نوع نارسایی قلبی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. اکثر افرادی که نیاز به پیوند قلب دارند مبتلا به یکی از عارضه های زیر هستند:
- کاردیومیوپاتی : به هر بیماری آسیب زننده به عضله قلب اشاره دارد (کاردیو = قلب، myo- = عضله، پاتی = بیماری). علل آن شامل عفونت ها و بیماری های ژنتیکی است. گاهی اوقات، علت نامشخص (ایدیوپاتیک) حتی پس از آزمایش های گسترده است.
- بیماری عروق کرونر : انسداد شریانهای قلب میتواند با ایجاد حملات قلبی آسیبهای جبرانناپذیری به قلب وارد کند.
- بیماری قلبی مادرزادی : بیماری مادرزادی قلب یک نقص در ساختار قلب است که در بدو تولد وجود داشته است. برخی از اشکال بیماری مادرزادی قلبی می تواند منجر به نارسایی قلبی در مرحله نهایی و در نتیجه نیاز به پیوند قلب شود.
- بیماری دریچه ای قلب : عارضه هایی که به دریچه های قلب آسیب می رسانند.
پیوند قلب برای کودکان و بزرگسالان تا سن 70 سالگی و در برخی موارد تا سن 75 سالگی امکان پذیر است.
پیوند قلب چقدر رایج است
پیوند قلب به ندرت انجام می شود. در سال 2020، کمتر از 8200 پیوند در سراسر جهان انجام شد. بیشترین تعداد پیوند (3658) در ایالات متحده بود. کشورهایی که بالاترین مجموع تعداد پیوند ها را داشتند آلمان، فرانسه و اسپانیا بودند.
پیوند قلب به دو دلیل زیاد انجام نمی شود:
- کمبود قلب اهداکننده : پیوند قلب نیاز به اهداکننده دارد و اهداکنندگان کم هستند. به علاوه، اهدا کننده و گیرنده باید “همسان” باشند. یعنی هر دو نفر باید از لحاظ گروه خونی سازگار و از لحاظ اندازه بدن مشابه باشند. بدون این تطابق، احتمال پس زدن قلب اهدا کننده توسط سیستم ایمنی گیرنده بیشتر است.
- پیچیدگی پیوند : پیوند قلب جراحی بسیار پیچیده ای است. کمتر از 150 بیمارستان در ایالات متحده (از بیش از 6000 بیمارستان) این جراحی را انجام می دهند.
بیشتر بخوانید : جراحی دریچه قلب : ترمیم یا جایگزینی
قبل از پیوند قلب چه اتفاقی می افتد
مراحل زیر قبل از جراحی پیوند قلب انجام می شود:
ارجاع به برنامه پیوند
برای شروع این فرآیند، ارائه دهنده خدمات درمانی باید شما را به یک برنامه پیوند قلب ارجاع دهد. سپس می توانید برای انجام ارزیابی ها در لیست قرار بگیرید.
ارزیابی پیوند
اهداکنندگان قلب کافی برای همه کسانی که به آن نیاز دارند وجود ندارد. بنابراین، در ارزیابی ها تضمین می شود که در یک بازه زمانی طولانی، افراد بهترین شانس را برای دریافت قلب داشته باشند.
ارزیابی روانشناختی و عصبی
بخشی از فرآیند انتخاب شامل تست و ارزیابی روانشناختی و عصبی است. به این دلیل که سالم نگه داشتن پیوند قلب استرس زا و گاهی چالش برانگیز است. از طرفی، افرادی که عضو پیوندی دریافت می کنند با خطر افسردگی روبرو هستند.
تستهای عصبی، عارضه های عصبی را که ممکن است مشکلات بیشتری برای شما ایجاد کنند بررسی میکنند.
ارزیابی پزشکی
ارائه دهنده خدمات درمانی با انجام چندین آزمایش مختلف وضعیت کلی سلامت فرد را بررسی می کند. برخی از تستهای احتمالی، اما نه همه، در زیر فهرست شدهاند.
تست های آزمایشگاهی شامل آزمایشهای خون و ادرار است که در آنها موارد زیر بررسی می شود:
- ترکیب شیمیایی خون : ارائه دهنده خدمات درمانی سطح گلبول های قرمز، پلاکت ها و سایر اجزای خون را بررسی می کند. آنها همچنین شیمی خون را برای جستجوی نشانه های سایرعارضه های تاثیر گذار بر توانایی جسمی فرد برای دریافت پیوند قلب، آنالیز می کنند.
- سیستم ایمنی : ارائهدهنده خدمات درمانی از نتایج آنالیز سیستم ایمنی برای پیشبینی توانایی تحمل سیستم ایمنی در پذیرش یک عضو پیوندی استفاده میکند.
- عملکرد کلیه : آزمایش ادرار نشان می دهد که کلیه ها چقدر خوب کار می کنند.
- مصرف الکل، تنباکو و مواد مخدر : تست الکل، تنباکو و مواد مخدر بخش مهمی از بررسی آمادگی بیمار برای پیوند قلب است. قبل از پیوند باید برای یک مدت طولانی از مصرف الکل، محصولات تنباکو (از جمله ویپینگ) و داروهای تفریحی (از جمله ماری جوانا) خودداری کنید.
آزمایش های تصویربرداری که ممکن است به آن نیاز داشته باشید عبارتند از:
- اشعه ایکس
- اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
- اکوکاردیوگرافی
تست های تشخیصی عملکرد قلب، سیستم تنفسی و گردش خون را بررسی می کنند. موارد زیر نمونه هایی از این تست ها هستند:
- الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)
- تست ورزش
- تست عملکرد ریه
- کاتتریزاسیون قلب
- مانیتور هولتر
آزمایش برای بیماری های خاص نیز امکان پذیر است، به ویژه موارد زیر:
- بیماری سل
- اچآیوی
- هپاتیت B
- هپاتیت C
- توکسوپلاسموز
- ویروس هرپس سیمپلکس
- ویروس واریسلا زوستر (ویروسی که باعث آبله مرغان و زونا می شود)
دریافت کنندگان عضو پیوندی باید قبل از پیوند واکسن های لازم را زده باشند. یک متخصص بیماری های عفونی این موارد را چک می کند.
ارزیابی دندانپزشکی
سلامت دهان و دندان، به خصوص وضعیت دندان ها، نقش زیادی در سلامت قلب دارد. سرایت عفونتهای دهانی از سوراخ های دندان به قلب و آسیب به آن شایع است.
ارزیابی وضعیت اجتماعی و مالی
پیوند قلب فرآیندی دشوار و پیچیده است. شانس موفقیت برای افرادی که از پشتیبانی خوبی در اطراف خود برخوردارند، از جمله خانواده و دوستان، بیشتر می باشد.
تیم پیوند با فرد در مورد وضعیت او صحبت کرده و موارد مورد نیاز او برای انجام این فرآیند را بررسی می کند.
اضافه شدن به لیست انتظار
اگر در غربالگری ها و ارزیابی ها مشخص شد که فرد کاندید خوبی است، گام بعدی اضافه کردن بیمار به لیست انتظار می باشد.
در این فهرست افراد بر اساس وضعیت سلامت فعلی و مدت زمانی که منتظر بودهاند، اولویتبندی می شوند. هر چه نیاز به قلب فوری تر باشد، در لیست بالاتر قرار میگیرید.
بیشتر بخوانید : جراحی قلب باز + انتظارات، ریکاوری و جایگزینی
درمان ها تا زمان پیوند
درمان ها تا زمان پیوند (درمانهای بریج)، درمانها، داروها یا انواع دیگر مراقبتها هستند که در زمان انتظار برای پیوند به بیمار کمک میکنند. این درمان ها برای کمتر و خفیف تر شدن علائم هستند.
درمان های بالقوه پل عبارتند از:
- داروها : این داروها به روشهای مختلفی بر عملکرد قلب تأثیر میگذارند، مثلاً ضربان قلب را سریعتر یا پمپاژ آن را قویتر میکنند.
- پشتیبانی مکانیکی : انواع خاصی از دستگاه ها برای کمک به پمپاژ قلب استفاده می شوند. یک نمونه از این دستگاه ها پمپ بالون داخل آئورت است. پزشک این پمپ را وارد یک رگ خونی اصلی میکند و آن را به سمت قلب میبرد تا جایی که درست خارج از دریچه آئورت قلب قرار گیرد. سپس پمپ بادکنک کوچکی را همزمان با قلب، باد کرده و تخلیه می کند. این کار باعث می شود قلب راحت تر خون را پمپاژ کند.
- دستگاه کمکی بطن چپ : در مواردی که قلب آنقدر ضعیف است که نمی تواند خون کافی را به بدن پمپ کند، احتمال آسیب اندام ها وجود دارد. در این مورد، تیم درمانی معمولا برای ایمن نگه داشتن بیمار در زمان انتظار برای پیوند استفاده از یک دستگاه کمکی بطن چپ را توصیه کند.
در حین جراحی پیوند قلب چه اتفاقی می افتد
پیوند قلب یک جراحی پیچیده است. تیم درمانی مراحل زیر را انجام خواهد داد.
- بیهوشی عمومی انجام می شود. پیوند قلب همیشه شامل بیهوشی عمومی است، به طوری که بیمار به خواب عمیقی فرو می رود.
- بیمار را به دستگاه تنفس مصنوعی وصل می کنند. درحالی که بیمار بیهوش است، پزشک لوله ای را در گلوی او فرو کرده و انتهای دیگر آن را در خارج از بدن به دستگاهی به نام ونتیلاتور متصل می کند. ونتیلاتور حتی تحت بیهوشی، تنفس بیمار را حفظ می کند.
- به بیمار داروهای رقیق کننده خون می دهند. یک رقیق کننده خون مانند هپارین به خون بیمار اضافه می شود. این کار خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد زیرا جریان خون از طریق دستگاه بای پس قلب-ریه است.
- بیمار را به دستگاه بای پس قلب و ریه متصل می کنند. به این دستگاه بای پس قلبی ریوی نیز می گویند. این دستگاه کار قلب و ریه ها را در حین جراحی بر عهده می گیرد. به خون اکسیژن می افزاید و دی اکسید کربن را از بین می برد. همچنین خون را در تمام اندام ها و بافت های دیگر به گردش در می آورد.
- قلب بیمار درآورده می شود. برای ایجاد فضا برای قلب اهدا کننده، جراح قلب بیمار را در می آورد. این روش شامل بستن رگ های خونی متصل به قلب و جدا کردن قلب از آنها است.
- قلب اهدا کننده را پیوند می زنند. جراح قلب اهدا کننده را به رگ های خونی اصلی متصل کرده و شروع به گرم کردن و راه اندازی مجدد قلب جدید می کند. قلب جدید ممکن است برای شروع به تپیدن نیاز به کمک داشته باشد. در این صورت، تیم مراقبتی نیاز به استفاده از دستگاه ضربانسازی الکتریکی خواهد داشت. این دستگاه مانند ضربان ساز کار می کند اما نیازی به کاشت دائمی آن نیست.
بعد از پیوند قلب چه اتفاقی می افتد
پس از پیوند قلب، مراحل پیش رو به صورت زیر خواهد بود:
ریکاوری در بیمارستان : بسته به وضعیت بیمار، او یک تا سه هفته را در بیمارستان خواهد گذراند. مرحله اول دوره ریکاوری در بیمارستان در بخش مراقبت های ویژه (ICU) خواهد بود.
در ICU، ارائه دهندگان خدمات درمانی بیمار را به صورت شبانه روزی تحت نظر خواهند داشت. آنها علائم حیاتی او را بررسی می کنند و همچنین به دنبال علائم پس زدن قلب جدید توسط بدن می گردند.
طرح مراقبتی : قبل از ترک بیمارستان، پزشک یک برنامه مراقبتی برای دوره نقاهت در خانه به بیمار می دهد و به سوالات او در این مورد پاسخ خواهد داد.
توانبخشی قلبی : پزشک در مورد پیوستن به برنامه توانبخشی قلبی با بیمار صحبت می کند. برنامه توانبخشی قلبی یک برنامه تجویز شده و تحت نظارت است که به بهبود قدرت، استقامت و عملکرد قلب کمک می کند.
پس از بازگشت به خانه، حتما باید طبق برنامه مراقبتی عمل شود. برنامه مراقبتی شامل دستورالعمل هایی برای موارد زیر خواهد بود:
- داروهایی که باید مصرف شود
- خوردنی ها و نوشیدنی های مجاز و غیر مجاز
- ورزش و فعالیت های بدنی ایمن در مقابل ناامن
- تشخیص علائم عفونت یا پس زدن عضو
همچنین مطلع بودن از موارد طبیعی و هشداردهنده ضروری است. برای مثال باید از تعداد نرمال ضربان قلب در حال استراحت مطلع باشید.
پس از پیوند قلب، ضربان قلب در حالت استراحت معمولاً در بیشترین حد نرمال یا کمی بالاتر (90 تا 110 ضربه در دقیقه) باقی میماند.
لیل بالا رفتن ضربان این است که قلب اهدا کننده به طور خودکار با سیستم عصبی بدن که ضربان قلب را کنترل می کند، متصل نمی شود. با پزشک خود در مورد ضربان قلب مورد انتظار در حالت استراحت و اینکه چگونه ممکن است در آینده تغییر کند، صحبت کنید.
سرکوب سیستم ایمنی
پس از جراحی، پزشک داروهایی را برای سرکوب سیستم ایمنی تجویز می کند. این سرکوب کننده های سیستم ایمنی برای دریافت کنندگان عضو پیوندی ضروری هستند.
به این دلیل که واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن به یک جسم خارجی (مانند قلب اهدا کننده) این است که آن را مانند یک عفونت یا مهاجم مضر دیگر فرض کرده و به آن حمله می کند.
داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی از قلب جدید در برابر حمله سیستم ایمنی محافظت می کنند. این داروها باید تا آخر عمر مصرف شوند.
معایب پیوند قلب
بزرگترین معایب پیوند قلب عبارتند از:
- قلب پیوندی کمیاب است. قلب اهداکننده کافی برای کمک به همه افرادی که نیاز به پیوند قلب دارند وجود ندارد.
- یک جراحی بسیار پیچیده است. بنابراین این کار فقط در مجهزترین بیمارستان ها قابل انجام است.
- برخی از افراد ممکن است آنقدر بیمار باشند که از این عمل جان سالم به در نبرند.
بیشتر بخوانید : آریتمی قلب یا اختلال در ریتم ضربان قلب
خطرات پیوند قلب
شایع ترین خطرات و عوارض جراحی پیوند قلب عبارتند از:
- پس زدن عضو
- عفونت ها (به دلیل سرکوب سیستم ایمنی)
- شکست پیوند (طوری که بخشی از ارتباط بین بدن بیمار و قلب اهداکننده به هر دلیلی از کار می افتد)
- واسکولوپاتی آلوگرافت قلبی (CAV)
- بیماری کلیوی و نارسایی کلیه
- پوکی استخوان
- فشار خون بالا
- آسیب عصبی
- ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
سایر عوارض احتمالی عبارتند از:
- سکته
- دلیریوم
- درد
- افسردگی
مزایای پیوند قلب
بزرگترین مزیت پیوند قلب نجات زندگی فرد در زمانی است که گزینه دیگری برای درمان وجود ندارد. پیوند قلب ممکن است تنها گزینه باشد اگر درمان های دیگر:
- موثر نبوده باشند
- شانس موثر بودن آنها کم باشد
- برای بیمار بسیار خطرناک باشند
بهبودی پس از پیوند قلب چقدر طول می کشد؟
جراحی پیوند قلب یک جراحی پیچیده و گسترده است. زمان بهبودی معمولاً طولانیتر از اکثر جراحیهای قلب است. بیمار باید حداقل 10 روز و احتمالا تا سه هفته در بیمارستان بماند.
مدت زمان بستری بودن در بیمارستان به وضعیت خاص هر بیمار و نحوه انجام جراحی بستگی دارد. به طور کلی، بهبودی کامل چند ماه زمان می برد.
بیشتر بخوانید : علائم، تشخیص و درمان نارسایی قلبی در کودکان
چشم انداز دریافت کنندگان پیوند قلب
در ایالات متحده، حدود 91 درصد از دریافت کنندگان پیوند قلب بزرگسال حداقل یک سال پس از جراحی زندگی می کنند. بیشترین خطر مرگ در سال اول است. شایع ترین علل مرگ در سال اول عبارتند از:
- شکست پیوند
- پس زدن عضو
- عفونت
پس از سال اول، شکست پیوند یکی از شایع ترین علل مرگ است.
پس از پنج سال، سرطان به یکی از علل شایع مرگ تبدیل می شود. دلیل اصلی، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند که برای جلوگیری از پس زدن عضو مصرف می شوند. این داروها توانایی بدن در جلوگیری از عملکرد نادرست سلول ها را کاهش داده و آن را در برابر سرطان آسیب پذیرتر می کنند.
حدود نیمی از افرادی که پیوند قلب دریافت می کنند بیش از 10 سال پس از عمل زنده می مانند. با پیشرفت در پزشکی و مراقبت از پیوند افراد بیشتری پس از پیوند 20 تا 30 سال یا بیشتر زندگی می کنند.
پیوند قلب در کودکان
نتیجه پیوند قلب در کودکان (کودکان 17 ساله و کمتر) نیز معمولاً خوب است. حدود 92٪ از افراد، حداقل یک سال پس از پیوند و کمی بیش از 70٪ حداقل 10 سال زندگی می کنند.
پیوند مجدد قلب
برخی از بزرگسالان و کودکان به پیوند دوم برای جایگزینی پیوند اول نیاز دارند. به این عمل پیوند مجدد می گویند. در صورت پس زده شدن اولین قلب پیوندی یا به دلایل دیگر ممکن است پیوند مجدد لازم باشد.
2 تا 4 درصد از جراحیهای پیوند قلب در بزرگسالان و حدود 5 درصد از جراحیهای پیوند قلب در کودکان مربوط به پیوند مجدد است.
چه زمانی می توانم پس از پیوند قلب به روال معمول خود برگردم
پزشک بهترین فردی است که می تواند این زمان را مشخص کند. بازگشتن به روال معمول بستگی به نحوه بهبودی و وضعیت کلی سلامت شما دارد.
به احتمال زیاد حداقل شش تا هشت هفته پس از جراحی نمی توانید رانندگی کنید. همچنین برای حداقل شش هفته نباید چیزی سنگین تر از 10 پوند بلند کنید.
پزشک دستورالعمل های خاصی را به شما می دهد که باید به دقت از آنها پیروی کنید.
آیا افرادی که پیوند قلب داشته اند، می توانند الکل مصرف کنند
پس از پیوند قلب باید مصرف الکل را محدود یا متوقف کنید. الکل حاوی کالری زیادی است اما ارزش غذایی ندارد.
الکل باعث بالا رفتن سطح تری گلیسیرید می شود که برای رگ های خونی و قلب خوب نیست. پیوند قلب به شما این شانس را می دهد که سالم تر و قوی تر از قبل باشید. بنابراین، مهم است که هر کاری که می توانید برای محافظت از قلب جدید خود انجام دهید تا به بهترین شکل کار کند.
اگر می خواهید الکل بنوشید، مصرف خود را به یک نوشیدنی در روز محدود کنید. یعنی بیش از اندازه های زیر ننوشید :
- یک لیوان شراب 6 اونسی
- یک آبجو 12 اونسی
- نوشیدنی با 1.5 اونس مشروب تقطیری (رام، ویسکی، جین، ودکا)
اگر کم کردن یا ترک مصرف مشروب برایتان سخت است، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک منابعی را برای کمک به شما معرفی خواهد کرد.
بیشتر بخوانید : علائم، تشخیص و درمان سوفل قلب
آیا افرادی که پیوند قلب انجام داده اند می توانند واکسن بزنند
اگر پیوند قلب داشته اید، می توانید برخی از واکسن ها را با خیال راحت دریافت کنید. به عنوان مثال، واکسن آنفولانزا بی خطر است و به شما کمک می کند پس از پیوند سالم بمانید.
ابتلا به آنفولانزا از طریق واکسن آنفولانزا هیچ خطری ندارد زیرا ویروس مرده است. اما یک استثنا وجود دارد: نباید از واکسن اسپری بینی آنفولانزا استفاده کنید زیرا حاوی شکل زنده ویروس است.
هر واکسنی که “زنده” در نظر گرفته شود می تواند برای دریافت کنندگان پیوند خطرناک باشد. این واکسن ها حاوی یک نوع ضعیف ویروس هستند که برای اکثر افراد بی ضرر است.
داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، شما را در برابر بیماری آسیب پذیرتر می کند. بنابراین، ممکن است با زدن واکسن های حاوی ویروس زنده بیمار شوید. همچنین ارتباط نزدیک با فردی که اخیراً واکسن حاوی ویروس زنده دریافت کرده برای شما خطرناک است.
اگر فردی در خانواده شما به این واکسن ها نیاز دارد، با ارائه دهنده خدمات درمانی خود در مورد اقدامات احتیاطی مورد نیاز صحبت کنید.
به طور کلی، قبل از دریافت هر واکسنی، برای اطمینان از بی خطر بودن آن، با ارائه دهنده خدمات درمانی خود صحبت کنید.
پس از پیوند قلب چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم
پزشک شما پس از عمل برنامهای را برای ویزیتهای بعدی، به ویژه در سه ماه اول تنظیم میکند. این بازدیدها برای بهبود موفقیت آمیز ضروری هستند.
در ملاقات های بعدی، پزشک آزمایشاتی را برای بررسی علائم پس زده شدن عضو تجویز می کند. اوهمچنین توضیح میدهد که باید به چه علائمی توجه کنید و چه زمانی باید با تیم مراقبتی خود تماس بگیرید.
پزشک همچنین در مورد اهمیت موارد زیر با شما صحبت خواهد کرد:
- مراقبت های پیشگیرانه از دندان : کرم خوردگی ها وعفونت های دهان به راحتی می توانند به قلب سرایت کنند.
- واکسیناسیون : واکسن ها از عفونت های کشنده جلوگیری می کنند. پزشک به شما توضیح خواهد داد که کدام یک برای شما ایمن و ضروری هستند.
- غربالگری های معمول سلامت : این غربالگری ها برای تشخیص بیماری هایی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا ضروری هستند. علائم سایر مشکلات سلامتی مانند انواع سرطان نیز بررسی می شوند.
پس از پیوند قلب چه زمانی باید به اورژانس مراجعه کنم
اگر هر یک از علائم زیر را در حین بهبودی در خانه دارید با 115 یا شماره اورژانس محلی خود تماس بگیرید:
- تب
- ترشح از برش در قفسه سینه
- قرمزی یا گرمی اطراف محل برش
- احساس اینکه استخوان سینه در حال حرکت یا جابجایی است
- هر نوع صدا/احساس ترک خوردن در استخوان سینه هنگام حرکت
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.