کلینیک مغز و اعصاب یادمان واقع در تهران، شهرک غرب، آخرین مراقبت های مغز و اعصاب را با درمان های نوآورانه، تکنیک های جدید و آزمایشات بالینی، توسط متخصصان برجسته این مرکز به بیماران عزیز ارائه می دهد.
متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های مغز، نخاع و اعصاب تخصص دارد. بیماری ها و عارضه های عصبی تقریباً بر هر قسمت از بدن افراد در تمام سنین تأثیر می گذارد.
کادر درمانی و پزشکی کلینیک مغز و اعصاب مرکز پزشکی یادمان، شامل متخصص های مغز و اعصابی است که در زمینه های تشخیص و درمان افراد مبتلا به صرع، آنوریسم، بیفیدای ستون فقرات، اختلالات حرکتی، زوال عقل، سکته مغزی، تومورهای مغزی، ام اس، سردرد، بیماریهای عصبی عضلانی، تومورهای عصبی محیطی، فلج، درد عصبی و اختلالات خواب، اختلال بلع و غیره آموزش دیدهاند.
متخصص مغز و اعصاب کیست؟
متخصص مغز و اعصاب پزشکی است که اختلالات مغز و سیستم عصبی (مغز، نخاع و اعصاب) را تشخیص داده و آنها را درمان و مدیریت می کند. یک متخصص مغز و اعصاب با آناتومی، عملکرد اعصاب و سیستم عصبی و عارضه های موثر بر آنها آشنا است.
متخصص مغز و اعصاب پس از معاینه بیمار، آزمایش های لازم را تجویز کرده و با تشخیص مشکل، بیماری را با دارو یا فیزیوتراپی درمان می کند یا بیمار را به سایر متخصصان، مانند جراح مغز و اعصاب یا نورو آنکولوژیست، ارجاع داده و در صورت لزوم با آنها همکاری می کند.
سیستم عصبی مرکز فرماندهی بدن است. این سیستم هر چیزی که فکر میکنید، احساس میکنید و انجام میدهید را کنترل میکند – از حرکت دادن بازو گرفته تا ضربان قلب.
یادداشت های خود را آماده کنید، در مورد وضعیت سلامتی خود با پزشک صحبت کنید و هرگز در پرسیدن سوال تردید نکنید. کار متخصص مغز و اعصاب تشخیص مشکل شما و درمان یا مدیریت آن به بهترین شکل ممکن و حمایت از شما در این راه است.
متخصص مغز و اعصاب کودکان
متخصص مغز و اعصاب اطفال پزشکی است که اختلالات مغز و سیستم عصبی کودکان – از نوزادی تا نوجوانی – را تشخیص داده و آنها را درمان و مدیریت می کند. بسیاری از بیماری هایی که این پزشکان درمان میکنند، به غیر از عارضه های ارثی و رشدی که مختص این رشته هستند، مشابه بیماری های بزرگسالان می باشند.
جراح مغز و اعصاب
جراح مغز و اعصاب یا نوروسرجری (Neurosurgery)، به پزشکانی گفته می شود که برای درمان بیماری های سیستم عصبی و مغزی، به جراحی تخصص دارند. این پزشکان به درمان اختلالات مختلفی از جمله سرطان مغز، تروماهای سری و اختلالات عصبی مرتبط با چندین بیماری از جمله فشار خون بالا، آسم، صرع و پارکینسون می پردازند. جراحان مغز و اعصاب تحت آموزش شدید و استفاده از تجهیزات پیشرفته قرار می گیرند. این پزشکان معمولا با متخصصین دیگر برای انجام هر بهتر فرآیند جراحی در ارتباط خواهند بود.
کلینیک مغز و اعصاب در تهران
درمان موفقیت آمیز با تشخیص دقیق شروع می شود. ممکن است لازم باشد چندین آزمایش انجام دهید تا پزشکان دقیقاً تشخیص دهند که چه چیزی باعث بروز علائم و نشانههای شما میشود.
متخصصین کلینیک مغز و اعصاب ما با رادیولوژیست هایی کار می کنند که از فناوری های نوآورانه و پیشرفته تصویربرداری، از جمله الاستوگرافی رزونانس مغناطیسی و اسکن PET استفاده می کنند.
خدمات کلینیک مغز و اعصاب یادمان
برخی از شایع ترین اختلالات عصبی که متخصص مغز و اعصاب در کلینیک ما به درمان آن می پردازند عبارتند از:
- بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل
- اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (که ALS یا بیماری لو گریگ نیز نامیده می شود).
- آسیب مغزی، آسیب نخاعی یا ناهنجاری های عروقی
- آنوریسم مغزی و ناهنجاری های شریانی وریدی
- فلج مغزی و اسپاستیسیتی
- ضربه مغزی
- آنسفالیت
- صرع
- سندرم های درد صورت
- سردرد/میگرن
- هیدروسفالی
- مننژیت
- اختلالات روانی و رفتاری
- اسکلروز چندگانه یا ام اس
- میاستنی گراویس و میوپاتی ها
- درد در گردن، کمر و ستون فقرات
- بیماری پارکینسون
- نوروپاتی محیطی
- اختلالات خواب
- سکته مغزی
- لرزش، دیستونی
- تومورهای مغز، ستون فقرات و اعصاب
تشخیص بیماری مغز و اعصاب
متخصصان مغز و اعصاب چگونه این بیماری ها را تشخیص می دهند؟ متخصص مغز و اعصاب در مورد سابقه پزشکی، سابقه خانوادگی، سابقه مصرف دارو و علائم فعلی بیمار سوال خواهد کرد. همچنین یک معاینه عصبی، شامل آزمایشات زیر را انجام خواهد داد:
- هماهنگی، تعادل، رفلکس ها و نحوه گام برداشتن
- قدرت عضلانی
- سلامت روان
- بینایی، شنوایی و گفتار
- میزان حساسیت
متخصص مغز و اعصاب در برخی موارد آزمایش خون، ادرار یا سایر مایعات را برای کمک به تعیین شدت بیماری یا بررسی سطح دارو تجویز می کند.
برای شناسایی اختلالات ارثی آزمایش ژنتیک تجویز می شود. در برخی موارد برای کمک به تشخیص، از آزمایشات تصویربرداری از سیستم عصبی نیز استفاده می شود.
متخصصان مغز و اعصاب بیماران را با داروها، فیزیوتراپی یا روش های دیگر درمان می کنند.
متخصصان کلینیک مغز و اعصاب ما به صورت مستمر به دنبال دانش و روش های جدید برای بهبود تشخیص و درمان افراد مبتلا به اختلالات مغز، ستون فقرات و سیستم عصبی هستند. پروژه های متعدد پزشکان برجسته این مرکز شامل مطالعه تنفس اختلال خواب، نارکولپسی، سندرم پای بی قرار، بی خوابی، تشنج، داروهای ضد صرع و تحریک الکتریکی برای توقف تشنج و صرع است.
این مطالعات درک عوامل ایجاد کننده بیماری پارکینسون را ارتقا می دهند و به دنبال درمان های دارویی جدید برای کنترل درد در سردردهای مزمن و درمان زوال عقل هستند.
در کلینیک یادمان متخصصین با پزشکان بسیاری از تخصص های دیگر همکاری می کنند تا مراقبت های جامع پزشکی را برای شما فراهم کنند. تیم درمانی شما ممکن است شامل پزشکانی باشد که در زمینه جراحی مغز و سیستم عصبی، تومورهای مغز و سیستم عصبی، تصویربرداری از مغز و سیستم عصبی، شرایط سلامت روان، اختلالات خواب، تشخیص مولکولی، شرایط گفتاری، طب درد، فیزیوتراپی و توانبخشی یا سایر تخصص های پزشکی و جراحی آموزش دیده اند.
متخصص چه نوع آزمایش هایی را تجویز می کند؟
آزمایشاتی که ممکن است توسط پزشکان ما در کلینیک مغز و اعصاب یادمان به مراجعه کنندگان تجویز کنند می تواند بسته به مشکلات افراد شامل موارد زیر باشد:
- آنژیوگرافی : آنژیوگرافی می تواند انسداد، آسیب یا غیر طبیعی بودن رگ های خونی در مغز، سر یا گردن را نشان دهد. با این آزمایش می توان مواردی مانند آنوریسم و لخته شدن خون را تشخیص داد.
- بیوپسی : بیوپسی برداشتن یک تکه بافت از بدن است. نمونه ممکن است از بافت عضلانی، عصبی یا مغز گرفته شود.
- بررسی مایع مغزی نخاعی : این آزمایش شامل برداشتن نمونه ای از مایع احاطه کننده مغز و نخاع است. این آزمایش می تواند شواهدی از خونریزی مغزی، عفونت، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری های متابولیک را تشخیص دهد.
- توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، اشعه ایکس و سونوگرافی.
- الکتروانسفالوگرافی (EEG) : این آزمایش فعالیت الکتریکی مغز را اندازه گیری می کند و برای تشخیص تشنج و عفونت (مانند آنسفالیت) آسیب مغزی و تومورها مفید است.
- الکترومیوگرافی یا تست نوار عصب و عضله (EMG) : این تست فعالیت الکتریکی در عضلات را ثبت می کند و برای تشخیص اختلالات عصبی و عضلانی، فشردگی ریشه عصب نخاعی و اختلالات نورون حرکتی مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک استفاده می شود.
- الکترونیستاگموگرافی (ENG) : این گروه از تست ها برای تشخیص حرکت غیر ارادی چشم، سرگیجه و اختلالات تعادلی استفاده می شوند.
- پتانسیل برانگیخته : این آزمایش میزان سرعت سیگنالهای الکتریکی ارسال شده از چشمها، گوشها یا لمس به پوست را اندازهگیری میکند. این آزمایش می تواند به تشخیص مولتیپل اسکلروزیس، نوروم آکوستیک (تومور عصب شنوایی) و آسیب نخاعی کمک کند.
- میلوگرافی : این آزمایش به تشخیص تومورهای نخاعی و ستون فقرات و فتق دیسک و شکستگی کمک می کند.
- پلی سومنوگرافی (مطالعه خواب) : این تست با اندازه گیری فعالیت مغز و بدن در طول خواب به تشخیص اختلالات خواب کمک می کند.
- توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) : این تست تصویربرداری برای نمایش تومورها یا برای ارزیابی صرع، تومورهای مغزی، زوال عقل و بیماری آلزایمر استفاده شود.
- توموگرافی کامپیوتری با گسیل تک فوتون (SPECT) : این تست تصویربرداری می تواند تومورها و عفونت ها را تشخیص دهد و ناحیه تشنج، بیماری دژنراتیو ستون فقرات و شکستگی های استرسی را تعیین کند.
- ترموگرافی : این تست تغییرات دمای بدن یا اندام های مورد نظر را اندازه گیری می کند و برای بررسی سندرم های درد، اختلالات اعصاب محیطی و فشردگی ریشه عصب استفاده می شود.
علت مراجعه به دکتر مغز و اعصاب
چه زمانی باید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنیم؟ برخی از علائم رایجی که با مشاهده آنها بهتر است به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید، عبارتند از:
- اختلالات حافظه، فراموشی
- از دست دادن هوشیاری
- تشنج
- اختلالات چشایی یا بویایی
- مشکلات بینایی
- بی حسی و گزگز
- عدم تقارن صورت (یک طرف صورت با طرف دیگر مطابقت ندارد [افتادگی پلک، ناتوانی در لبخند زدن به طور کامل]).
- سرگیجه، صدای زنگ در گوش (وزوز گوش) و ناشنوایی
- مشکل در بلع، گرفتگی صدا، ناتوانی در بالا انداختن شانه یا چرخاندن گردن، مشکل در حرکات زبان
- ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات، اسپاسم و پرش
- سوزش یا دردی شبیه شوک الکتریکی در هر قسمت از بدن
- گردن یا کمر درد، سردرد
- عدم تعادل در راه رفتن
- رعشه
- کندی در حرکت
آمادگی برای ملاقات با پزشک
برای اینکه بیشترین استفاده را از زمان ملاقات کلینیک مغز و اعصاب ببرید، بهتر است از قبل آماده شوید. راه های ایجاد آمادگی عبارتند از:
- فهرستی از مهم ترین مسائلی که می خواهید با متخصص مغز و اعصاب در میان بگذارید، تهیه کنید.
- در مورد هرگونه تغییر در وضعیت سلامت عمومی خود صحبت کنید.
- در مورد علائم جدید یا تغییرات علائم موجود یا قبلی صحبت کنید. یک دفترچه برای یادداشت علائم داشته باشید (و آن را با خود بیاورید) و هر تغییری را ثبت کنید، از جمله روز و ساعت وقوع آنها، مدت زمان وقوع رویداد، شدت آن، محرک ها، علائم و هر اقدامی که برای پایان دادن به آن انجام دادید. این کار به ویژه در مواردی مفید است که علائم ثابت نیستند، مانند صرع، آپنه خواب، سردرد یا بیماری پارکینسون.
- کپی هایی از نتایج آزمایشات، از جمله سی دی تصاویر و نتایج آزمایشگاهی که توسط سایر ارائه دهندگان خدمات درمانی غیر از متخصص مغز و اعصاب تجویز شده است را همراه خود ببرید.
- فهرستی از تمام محصولاتی که در حال حاضر استفاده می کنید تهیه کنید. تمام داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و هر نوع ویتامین، مکمل و محصولات گیاهی را بنویسید. به متخصص مغز و اعصاب بگویید که چه داروهایی قبلا مؤثر نبوده یا عوارض جانبی ایجاد کرده است.
- فهرستی از آلرژی هایی که دارید تهیه کنید.
- یک دوست یا خویشاوند را همراه با خود به قرار ملاقات بیاورید تا یادداشت برداری کند و گوش و چشم دیگری برای شما باشد. این شخص میتواند به شما در یادآوری حرف های متخصص مغز و اعصاب کمک کند، سؤال بپرسد و زمان آزمایشها و قرار ملاقاتهای بعدی را به شما یادآوری کند.
- بپرسید که آیا باید یک قرار ملاقات دیگر برای بحث در مورد سایر نگرانی هایتان تعیین کنید.
رشته های فوق تخصصی مغز و اعصاب
برخی از رشته های فوق تخصصی مغز و اعصاب عبارتند از:
- آسیب های مغزی
- تخصص مغز و اعصاب اطفال
- نوروفیزیولوژی بالینی
- صرع
- سردرد
- نورولوژی سالمندان
- ناتوانی های رشدی عصبی
- تصویربرداری عصبی
- نورو آنکولوژی
- درد
- خواب
- واسکولار نورولوژیی
یادداشتی از کلینیک یادمان
در کلینیک مغز و اعصاب یادمان، تیمی از متخصصان قبل از ایجاد یک برنامه درمانی شخصی سازی شده در راستای اهداف شما، به نیازهای شما گوش داده و وضعیت شما را از زوایای مختلف ارزیابی می کنند. نتایج آزمایشات شما به سرعت در دسترس خواهد بود و برنامههای قرار ملاقات شما هماهنگ می شوند. کاری که ممکن است در جاهای دیگر، ماه ها طول بکشد، اغلب می تواند در ظرف چند روز در کلینیک تخصصی مغز و اعصاب یادمان انجام شود.
متخصصان مغز و اعصاب کودکان در کلینیک یادمان، مراقبت های عصبی با کیفیت بالا را به کودکان ارائه می دهند.
در کلینیک مغز و اعصاب یادمان، پزشکان با سایر متخصصان اطفال برای تشخیص و درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های جدی و پیچیده از جمله صرع، فلج مغزی و اسپینا بیفیدا همکاری می کنند. کودکانی که در کلینیک مغز و اعصاب یادمان درمان میشوند ممکن است تیمی داشته باشند که شامل عصبشناسان، نورورادیولوژیستها، نوروپاتولوژیستها یا دیگر متخصصان باشد.
تمامی سعی ما در کلینیک یادمان بهره مندی از بهترین متخصصین و پزشکان دارای فوق تخصص های مربوط به مغز و اعصاب است اما در صورت نیاز و اگر فوق متخصص مربوطه که در بالا لیست آن را مشاهده می کنید، در این کلینیک مستقر نباشد، متخصصین ما شما را به بهترین شکل ممکن، برای دریافت بهترین برنامه درمانی راهنمایی کرده و به افراد برجسته در تهران ارجاع می دهند.
کلینیک مغز و اعصاب یادمان واقع در تهران، شهرک غرب، آخرین مراقبت های مغز و اعصاب را با درمان های نوآورانه، تکنیک های جدید و آزمایشات بالینی ارائه میدهد
طول دوره تخصص مغز و اعصاب
دریافت تخصص مغز و اعصاب چقدر طول می کشد؟
یزشکان برای دریافت تخصص مغز و اعصاب باید مراحل زیر را به اتمام برسانند:
· چهار سال کالج
· چهار سال دانشکده پزشکی
· یک سال کارآموزی (آموزش مغز و اعصاب و سایر رشته ها)
· سه سال رزیدنتی (آموزش مستمر با تمرکز بر رشته مغز و اعصاب)
· تا سه سال فلوشیپ. این مورد اجباری نیست، اما فلوشیپ آموزش های اضافی را در یک فوق تخصص مغز و اعصاب ارائه می دهد. اگر متخصص مغز و اعصاب بخواهد چند فلوشیپ را دنبال کند، این زمان آموزشی ممکن است طولانی تر شود.
سوالات متداول در کلینیک مغز و اعصاب
ارائه کلیه خدمات مغز و اعصاب و ارائه برنامه مناسب برای مشکلاتی از جمله سکته مغزی، فلج مغزی، پارکینسون، آزایمر، ضربه مغزی و سایر بیماری های مرتبط.
برای مشاهده لیستی از انواع بیماری های مغز و اعصاب مراجعه و مطالعه این مقاله را به شما توصیه می کنیم.
خیر، تا متخصص به صورت کامل معاینه های لازم را با توجه به علائمی که دارید، انجام ندهد. انجام هر گونه آزمایش و یا تست فایده چندانی ندارد.
خیر، بیماری های مغز و اعصاب معمولا منجر به تجویز داروهایی میشود که نیاز به مصرف طولانی مدت دارد اما به معنی مصرف دائمی داروها نیست.