سوزش ادرار در بارداری

سوزش ادرار در بارداری

بارداری باعث تغییرات بسیار زیادی در بدن زنان می شود. این تغییرات، احتمال عفونت ادراری (UTI) و در نتیجه سوزش ادرار در بارداری را افزایش می دهد. تغییرات هورمونی و فیزیولوزیک می تواند باعث ایستایی ادرار و ریفلاکس وزیکوروورترال شود. این تغییرات ، همراه با مجرای ادرار کوتاه (در خانمها تقریباً 4-3 سانتی متر) و مشکل در بهداشت به دلیل شکم باردار متسع، به عفونت های ادراری که رایج ترین عفونت های باکتریایی در دوران بارداری هستند کمک می کند.

باکتریوری درمان نشده در دوران بارداری با خطراتی برای جنین و مادر همراه است، از جمله پیلونفریت، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و افزایش مرگ و میر ناشی از زایمان. به طور کلی، بیماران باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با بارداری، میزبان عفونت ادراری (UTI) با نقص ایمنی در نظر گرفته می شوند. به همین دلیل سوزش ادرار در بارداری باید جدی گرفته شود و برای انجام آزمایشان لازم و در صورت نیاز درمان سوزش ادرار در بارداری به پزشک مراجعه شود.

سوزش ادرار در بارداری درمان خانگی

سوزش ادرار در بارداری درمان خانگی

چگونه می توانید عفونت ادراری و سوزش ادرار در بارداری را درمان کرد؟ مصرف آنتی بیوتیک یک روش استاندارد برای درمان عفونت مجاری ادراری است و ممکن است برای درمان یک عفونت بد و پیشرفته لازم باشد – اما این تنها تنها راه کاهش علائم UTI نیست.

برخی از داروهای درمانی به نسخه نیاز ندارند و می توان آنها را به علاوه بر هر درمانی که پزشک شما توصیه کرده است، در خانه نیز انجام داد.

اما درصورتی که تصمیم گرفته این سوزش ادرار و عفونت مجرای ادراری را با درمان های خانگی برطرف کنید، باید جانب احتیاط را رعایت کنید و حتماً قبل از اینکه راهکار جدیدی را امتحان کنید، با پزشک خود مشورت کنید.

 به عنوان مثال ، مخلوط کردن جوش شیرین و آب به عنوان یک نوشیدنی برای کمک به مبارزه با عفونت دستگاه ادراری (UTI)  و سوزش ادرار در بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. اما مصرف بیش از حد آن می تواند خطرناک باشد و باعث ایجاد مسمومیت شود.

هشت روش درمانی خانگی سوزش ادرار – از نوشیدن مقدار زیادی آب گرفته تا گرما و پوشیدن لباس های نخی گشاد – ممکن است علائم عفونت ادراری و سوزش ادرار عذاب آور شما را کاهش دهد و یا حتی از دچار شدن به آن ها جلوگیری کند.

1. بیشتر آب بنوشید

یکی از اولین کارهایی که برای رفع سوزش ادرار در بارداری باید انجام شود، نوشیدن مقدار زیادی آب است. نوشیدن آب می تواند به دفع باکتری های عامل عفونت و سوزش ادرار شما کمک کند. نوشیدن آب شما را در مسیر درست برای بهبودی قرار می دهد.

خانم های باردار می توانند اطمینان حاصل کنند که آب مورد نیاز خود را فقط با نوشیدن آب در هنگام تشنگی دریافت می کنند. اما برای محکم کاری، مطمئن شوید که حداقل شش تا هشت لیوان آب در هر روز می نوشید.

2. برای جلوگیری از سوزش در بارداری ویتامین C مصرف کنید

دریافت مقدار زیادی مواد غذایی حاوی ویتامین C از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا میزان بالای ویتامین C باعث اسیدی شدن ادرار می شود. اسیدی شن ادرار مانع از رشد باکتری ها در دستگاه ادراری شما می شود. با این حال، اگر UTI فعال دارید، بهتر است از مصرف مرکبات یا سایر غذاهای اسیدی پرهیز کنید. این غذاها مثانه را تحریک می کنند و این آخرین چیزی است که یک خانم باردار مبتلا به سوزش ادرار نیاز دارد.

3. کاهش سوزش در بارداری با گرما

التهاب و تحریک ناشی از عفونت های ادراری باعث سوزش، فشار و درد در اطراف ناحیه شرمگاه زنان باردار می شود. استفاده از پد گرم کننده می تواند به آرامش این منطقه کمک کند. میزان گرما را کم نگه دارید، آن را مستقیماً روی پوست قرار ندهید و برای جلوگیری از سوختگی، استفاده را به طور هر بار 15 دقیقه محدود کنید.

4- مواد تحریک کننده مثانه را از رژیم خود حذف کنید

در صورت ابتلا به سوزش ادراری و عفونت ادراری، کافئین، الکل، غذاهای پرادویه، نیکوتین، نوشیدنی های گازدار و شیرین کننده های مصنوعی می توانند مثانه شما را بیشتر تحریک کرده و  بهبودی و رفع علائم سوزش ادرار در بارداری را کند کنند. تمرکز خود را بر روی غذاهای سالم مانند کربوهیدراتهای حاوی فیبر زیاد (از جمله سوپ جو دوسر یا عدس) که برای سلامت دستگاه گوارش شما مفید است قرار دهید.

5. دوباره مثانه خود را خالی کنید

هر بار که مثانه خود را تخلیه می کنید – حتی اگر این مقدار کم باشد – آن را از شر برخی از باکتری های عامل عفونت و سوزش ادرار خلاص می کنید. پس در دوران بارداری هر چند بار که می توانید مثانه خود را خالی کنید.

6. برای رفع سوزش ادرار در بارداری از داروهای گیاهی استفاده کنید

ممکن است از مصرف گیاه uva ursi (انگور خرس) که گاهی به عنوان داروی گیاهی برای عفونت های دستگاه ادراری تحتانی استفاده می شود، کمی تسکین پیدا کنید. اما باید در مصرف آن دقت کنید. زیرا مصرف این گیاه برای درمان سوزش ادرار در بارداری به مدت بیش از 5 روز می تواند به کبد شما آسیب برساند.

برخی تحقیقات مقدماتی ، از جمله مطالعه منتشر شده در سال 2016 در European Review for Medical and Pharmacology Science ، همچنین نشان می دهد که مکمل های D-مانوز ممکن است به پیشگیری و درمان عفونت ادراری و سوزش ادرار در بارداری کمک کنند. محققان فکر می کنند ممکن است دلیل این باشد که D-مانوز از اتصال باکتری ها به دیواره های دستگاه ادراری جلوگیری می کند. D-مانوز یک قند ساده است که به طور طبیعی در میوه ها، از جمله پرتقال و سیب یافت می شود.

همیشه قبل از مصرف مکمل های گیاهی حتما با پزشک خود مشورت کنید. مکمل ها ، گیاهان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند یا ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند. این اثرات در مورد زنان باردار ممکن است گاهی بسیار جدی باشد.

سوزش ادرار در بارداری درمان خانگی

7. تغییر به عادات روزانه سالم

سبک زندگی بسیار مهم است زیرا می تواند به شما در بهبودی عفونت و سوزش ادراری کمک کند و ممکن است از عفونت های بعدی جلوگیری کند.

  • سیگار نکشید.
  • لباس و لباس زیر نخی گشاد بپوشید.
  • خود را از جلو به عقب تمیز کنید.
  • از محصولات بهداشت فردی بدون عطر استفاده کنید.

8. مصرف گوشت و مرغ را کاهش دهید

برخی مطالعات مصرف مرغ ها و گوشت های آلوده و برخی از انواع باکتری E.coli که می توانند باعث عفونت ادراری شوند را مرتبط می دانند. این مطالعات ثابت نکرده است که خوردن گوشت یا مرغ باعث عفونت ادراری می شود.

در حقیقت ، برخی از باکتری های E.coli می توانند بدون اینکه مشکلی ایجاد کنند، در روده زندگی کنند. با این حال ، باکتری های روده می توانند وارد دستگاه ادراری شوند و باعث عفونت و سوزش ادرار شوند. این خطر در زنان بیشتر از مردان است، زیرا مجرای ادرار در زنان کوتاه تر از مردان است. به این معنی که باکتری ها فاصله کمتری برای رسیدن به مثانه دارند. به همین دلیل یکی از دلایل سوزش ادرار در بارداری می تواند ورود این باکتری ها به مجرای ادرار زنان بادرار باشد.

کاهش میزان مصرف گوشت و تمرکز روی میوه ها و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به عفونت ادراری را کمی کاهش دهد.

سوزش ادرار در بارداری نشانه چیست؟

عفونت و سوزش ادرار در بارداری شایع است و شایعترین ارگانیسم ایجاد کننده آن اشریشیا کلی است. باکتریوریای بدون علامت می تواند منجر به ایجاد ورم مثانه یا پیلونفریت شود. تمام زنان باردار باید از نظر باکتریوری غربال شوند و متعاقباً با آنتی بیوتیک هایی مانند نیتروفورانتوئین، سولفیسوکسازول یا سفالکسین تحت درمان قرار گیرند.

 به دلیل مقاومت زیاد، آمپی سیلین دیگر نباید در درمان باکتریوری بدون علامت استفاده شود. پیلونفریت می تواند یک بیماری تهدید کننده زندگی باشد. عفونت های مکرر در دوران بارداری شایع هستند و به درمان و پیشگیری نیاز دارند. زنان باردار مبتلا به عفونت استرپتوکوکی گروه B ادراری لازم است حتما تحت درمان قرار بگیرند.

عفونت دستگاه ادراری (UTI) بسیار رایج است. UTI تقریباً 10 درصد مراجعه به مطب اورلوژی توسط زنان را تشکیل می دهد و 15 درصد از زنان در برخی از دوره های زندگی خود دچار UTI می شوند. در زنان باردار ، بروز عفونت و سوزش ادراری می تواند تا 8 درصد بیشتر باشد.

سوزش ادرار در بارداری و درمان

سوزش ادرار در بارداری و درمان

زنان باردار باید در صورت شناسایی باکتریوری تحت درمان قرار گیرند. انتخاب آنتی بیوتیک باید به رایج ترین ارگانیسم های آلوده (به عنوان مثال، موجودات گوارشی گرم منفی) پاسخ دهد. آنتی بیوتیک باید برای مادر و جنین نیز بی خطر باشد. از نظر تاریخی، آمپی سیلین داروی انتخابی برای درمان سوزش ادرار بوده است، اما در سال های اخیر E. coli به طور فزاینده ای نسبت به آمپی سیلین مقاوم شده است. مقاومت به آمپی سیلین در 20 تا 30 درصد E. coli کشت شده از ادرار در محیط خارج وجود دارد.

ماکرودانتین به دلیل غلظت بالا در ادرار انتخاب خوبی است. از طرف دیگر ، سفالوسپورین ها به خوبی تحمل می شوند و ارگانیسم های مهم را درمان می کنند. فسفومایسین (مونورول) یک آنتی بیوتیک جدید است که به صورت تک دوز مصرف می شود. سولفونامیدها را می توان در سه ماهه اول و دوم مصرف کرد ، اما در طول سه ماهه سوم ، استفاده از سولفونامیدها خطر ابتلا به کرنیکتروس در نوزاد ، به ویژه نوزادان نارس را دارد. آنتی بیوتیک های رایج دیگر (به عنوان مثال ، فلوئوروکینولون ها و تتراسایکلین ها) به دلیل اثرات سمی احتمالی روی جنین ، نباید در دوران بارداری تجویز شوند.

سوزش ادرار در بارداری طبیعی است؟

دقت داشته باشید که تکرر ادرار به دلیل افزایش فشار وارده روی مثانه زنان باردار می تواند طبیعی باشد. اما سوزش ادرار و احساس ناراحتی هنگام ادرار به احتمال زیاد به دلیل عفونت مجاری ادرار است و برای درمان آن باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

سوزش ادرار در بارداری چگونه است؟

سوزش ادرار در بارداری می تواند به شکل سوزش یا درد هنگام دفع ادرار احساس شود و به هیچ وجه نباید آن را طبیعی پنداشت. عدم توجه به موقع به این مشکل می تواند هم مادر و هم جنین را دچار مشکل کند.

سوزش ادرار در بارداری و جنسیت جنین

سوزش ادرار در بارداری و جنسیت جنین ارتباط مستقیمی با هم ندارند و سوزش ادرار معمولا به دلیل عفونت باکتریایی احساس می شود.

سوزش ادرار در بارداری خطرناک است؟

عفونت ادراری و سوزش ادرار در دوران بارداری یکی از دلایل عمده بروز جدی بیماری مادر و پری ناتال است و می تواند بسیر خطرناک باشد. با غربالگری و درمان مناسب، این بیماری می تواند محدود شود. عفونت ادراری ممکن است به صورت باکتریوری بدون علامت، سیستیت حاد یا پیلونفریت ظاهر شود. تمام زنان باردار باید از نظر باکتریوری غربال شوند و پس از آن تحت درمان با آنتی بیوتیک مناسب قرار گیرند. سیستیت حاد و پیلونفریت باید در دوران بارداری به طور تهاجمی درمان شوند.

تلفن ثابت

۰۲۱۸۸۵۹۱۵۲۳

۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶

۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸

تلفن همراه

۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰

آدرس:

تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، دویست متر بالاتر از بلوار دادمان، کوچه ناخدا محتاج، انتهای بن بست، پلاک یک، طبقه یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوار عصب و عضله دیسک کمر
نوار عصب و عضله چیست
keyboard_arrow_up