علائم درگیری عصب گردن

علائم درگیری عصب گردن چیست

درگیری عصب گردن یک اصطلاح نسبتاً گسترده است که برای عارضه های دردناک ناشی از اختلال در عملکرد اعصاب یا علائم آسیب نخاع در ناحیه گردن استفاده می شود.

در ساختار ستون فقرات گردنی، هفت مهره و هشت جفت ریشه عصبی وجود دارد. همچنین قسمت بالایی نخاع در این قسمت از ستون فقرات جای دارد.

وظیفه اصلی ستون فقرات گردنی تحمل وزن سر و تسهیل حرکات سر و گردن است.

نخاع در ستون فقرات گردنی نیز مانند سایر قسمت های نخاع، در اثر ساییدگی ناشی از حرکت مداوم سر در فعالیت های روزانه، به مرور فرسوده می شود.

آسیب دژنراتیو ستون فقرات تقریبا علامتی ندارد، اما مشکلات ناشی از این آسیب مانند ایجاد خارهای استخوانی، فتق دیسک یا تحلیل مفاصل بین مهره ای می تواند بسیار دردناک باشد، زیرا باعث تحریک و وارد شدن فشار بر ستون فقرات و ریشه های عصبی مجاور خواهد شد. برای تشخیص و درمان درگیری عصب گردن می توانید به کلینیک یادمان طب در تهران مراجعه کنید.

علت درگیر شدن عصب گردن

دلیل درگیر شدن عصب گردن تحریک اعصاب پس سری در اثر جراحت یا فشرده شدن اعصاب و ملتهب شدن آنها است. برای برخی از موارد درگیر شدن عصب گردن هیچ علت خاصی پیدا نشده است. اما برخی از دلایل احتمالی عبارتند از:

  • هر نوع ضربه یا آسیب به پشت سر یا گردن
  • سفت شدن عضلات گردن
  • استئوآرتریت
  • تومورهای ستون فقرات گردنی
  • مشکلات دیسک گردن
  • مشکلات عفونی
  • نقرس
  • دیابت شیرین
علت درگیر شدن عصب گردن چیست

علائم مرتبط با درگیری عصب گردن

اعصاب متصل به ستون فقرات گردن، بخش بزرگی از بدن شامل سر، گردن، شانه ها، دست ها و انگشتان را کنترل می کنند. با فشرده شدن هر یک از ریشه های عصبی ستون فقرات گردنی علائم زیر رخ می دهد:

  • یکی از علائم درگیری عصب گردن، درد شدید و مداوم در گردن، شانه ها و ناحیه قفسه سینه است.
  • گسترش درد از گردن به پایین ساعد و بازوها تا انگشتان
  • درد هنگام حرکت دادن سر یا گردن
  • سفتی گردن
  • حساسیت به لمس در ناحیه گردن
  • سردردهای مداوم

بیشتر بخوانید : معرفی روغن برای تسکین دردهای عصبی

تشخیص درگیری عصب گردن

اگر احتمال درگیری عصب گردن وجود داشته باشد، پزشک سوالاتی درباره زمان شروع علائم می پرسد. همچنین برای تعیین وجود آسیب دیدگی ستون فقرات گردنی در گذشته، سوابق سلامتی بیمار، حتی مواردی که ممکن است خود بیمار متوجه نشده باشد، بررسی می شود.

در معاینه فیزیکی، ستون فقرات گردنی یا ناحیه گردن را در جهت های مختلف حرکت می دهند تا نواحی دردناک مشخص شود.

پزشک همچنین با لمس به دنبال نواحی حساس در ستون فقرات گردنی می‌گردد و حتی ایجاد یا عدم ایجاد دوباره درد را بررسی می کند.

سپس پزشک برای بررسی ساختارهای داخلی ستون فقرات گردنی و تعیین فشردگی عصب یا هر گونه تحلیل در ستون فقرات آزمایش تصویربرداری تجویز می کند.

برای تسکین درد، جلوی انتقال سیگنال های عصب را می گیرند و اگر درد کاهش نیابد، تقریبا می توان درگیری عصب گردن را تایید کرد.

تشخیص درگیری عصب گردن چیست

درمان درگیری عصب گردن

بهترین راه برای درمان درگیری عصب گردن، در پیش گرفتن روش های محافظه کارانه است که شامل مصرف داروهای ضد درد، تمرینات مخصوص ستون فقرات گردن یا تزریق اپیدورال می باشد. در بیشتر موارد علائم با استفاده از این روش ها به طور موثری کنترل می شود.

در صورت برطرف نشدن علائم پس از این اقدامات و وجود فشردگی شدید اعصاب، ممکن است برای کاهش فشار از روی اعصاب و بهبود علائم ناشی از درگیری عصب گردن جراحی توصیه شود.

گیرافتادگی عصب گردنی چیست؟

ممکن است عصب در طول مسیر خود در نقاط مختلفی گیر بیفتد، اما اعصاب معمولا در ستون فقرات ناحیه گردن و پایین کمر گیر می‌افتند.

 یک عصب گردنی گیر افتاده ممکن است باعث کاهش دامنه حرکتی گردن، سوزش، احساس خواب رفتگی یا سوزن و سوزن شدن گردن، بی حسی و ضعف عضلات گردن شود. جای زخم، برآمدگی دیسک یا رشد بیش از حد مفصل فاست، از دلایل گیر افتادن عصب هستند.

دیسک بیرون زده ممکن است به ریشه های اعصاب گردن فشار وارد کند و باعث ایجاد درد و بی حسی و گزگز در گردن شود.

درگیری یا گیر افتادگی عصب گردن چیست

درد ناشی از گیرافتادگی عصب گردنی دقیقا کجا رخ می دهد؟

علامت اصلی گیرافتادگی عصب گردن کاهش عملکرد ستون فقرات ناحیه گردن است. درد همراه با بی حسی، گزگز و ضعف در گردن خواهد بود و ممکن است از ستون فقرات گردنی به بازو گسترش یابد.

گردن درد در میانه گردن خواهد بود و از شانه ها به بازوها و انگشتان می رسد. با تشدید گیرافتادگی عصب، عملکرد ستون فقرات گردنی کاهش یافته و عضلات ضعیف می شوند و همه اینها ناراحتی بیشتری را برای بیمار ایجاد می کند.

در برخی موارد آسیب آنقدر شدید می شود که عصب از کار می افتد و ممکن است بیمار بخاطر عدم حس درد، احساس بهبود کند، اما در حقیقت مشکل او در حال بدتر شدن است.

بیشتر بخوانید : رادیکولوپاتی گردن + علائم، تشخیص و درمان

تشخیص گیرافتادگی عصب گردن

عصب گیرافتاده یک مشکل پیچیده است و عصب گیرافتاده ممکن است در ناحیه کاملا متفاوتی از محل آسیب دیدگی عصب، درد ایجاد کند.

از این رو، پزشک معالج باید با دقت زیادی به علائم بیمار توجه و سپس برای بررسی مشکلات احتمالی آزمایشاتی را تجویز ‌کند، مانند MRI یا سی‌تی اسکن.

در صورت گیرافتادن عصب گردن، درد ممکن است در گردن، سر، صورت، شانه ها و بازوها ایجاد شود. بیمار همچنین ممکن است دچار بی حسی یا گزگز در صورت، شانه و بازو شود و نتواند شانه، آرنج، مچ یا دست را به خوبی حرکت دهد.

اگر تمام این علائم وجود داشته باشد، تقریبا می توان تایید کرد که بیمار دچار گیرافتادگی عصب گردن شده است.

علائم تحت فشار بودن عصب گردن چیست

عصب تحت فشار در گردن چیست؟

این عارضه با عنوان رادیکولوپاتی گردن نیز شناخته می شود. استخوان های مهره در گردن که روی هم قرار می گیرند، نخاع را در خود جای داده اند و نخاع به اعصاب منشعب می شود.

این اعصاب از نخاع خارج شده، از بین استخوان های گردن عبور کرده و به بازوها می روند. عصب تحت فشار، تحریک شدن یا تحت فشار قرار گرفتن یکی از این اعصاب است.

علائم عصب تحت فشار در گردن

محل بروز این علائم بسته به اینکه کدام عصب دقیقا تحت فشار قرار گرفته است، متفاوت خواهد بود.

  • درد در یک طرفه بازو- ممکن است دردی سوزناک یا تیز باشد و ممکن است در هر جایی در امتداد بازو یا دست ایجاد شود
  • درد نزدیک ناحیه شانه
  • درد در یک طرف گردن
  • بی حسی/گزگز در بازو
  • ضعف در بازو
  • می تواند با تغییر وضعیت سر و گردن (به ویژه چرخش و کشش) متفاوت باشد

توجه: تشخیص این عارضه سخت است، زیرا علامت آن می تواند فقط یک درد آرنج یا درد شانه ساده باشد.

برای بسیاری از بیماران مبتلا به این عارضه، تاندونیت آرنج تشخیص داده می شود، در حالی که علت اصلی علائم، تحریک عصب گردن است. در نتیجه این عارضه در بسیاری از موارد اشتباه تشخیص داده می شود.

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

دریافت مشاوره و نوبت حضوری

برای دریافت مشاوره رایگان و یا دریافت نوبت حضوری با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید

شماره تلفن 021-88073136
شماره موبایل 09304182098
نظرات و پرسش های شما
پاسخگوی سوالات شما هستیم

تاکنون دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
    اولین دیدگاه و یا پرسش را از طریق فرم بالا ثبت کنید ☝️