درمان اسپوندیلیت آنکیلوزان (روماتیسم ستون فقرات) و علائم آن
اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) یا روماتیسم ستون فقرات یک بیماری طولانی مدت است که در آن ستون فقرات و سایر نواحی بدن ملتهب می شوند.
اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) معمولا ابتدا در دوران نوجوانی و جوانی ایجاد می شود. همچنین شیوع این بیماری در مردان حدود 2 برابر بیشتر از زنان است.
نام دیگر روماتیسم ستون فقرات، اسپوندیلیت آنکیلوزان است که این بیماری باعث التهاب ستون فقرات و نواحی دیگر بدن می شود. اسپوندیلیت آنکیلوزان معمولا در سن نوجوانی و جوانی خود را نشان می دهد. برای درمان و تشخیص آن به کلینیک یادمان تب در تهران مراجعه کنید.
علائم اسپوندیلیت آنکیلوزان
اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) علائم مختلفی دارد، اما علائم معمول آن شامل موارد زیر است:
- درد و سفتی کمر
- درد و تورم در سایر قسمتهای بدن – ناشی از التهاب مفاصل (آرتریت) و التهاب در محل اتصال تاندون به استخوان (انتزیت)
- خستگی شدید
این علائم معمولاً طی چند ماه یا چند سال به تدریج ایجاد می شوند و ممکن است در طول زمان گاهی ظاهر شده و از بین بروند.
این عارضه در برخی افراد با گذشت زمان بهتر می شود، اما برای برخی دیگر احتمال بدتر شدن تدریجی آن نیز وجود دارد.
بیشتر بخوانید : کلینیک مغز و اعصاب
چه زمانی باید به دنبال مشاوره پزشکی رفت؟
اگر علائم دائمی AS را دارید باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.
اگر پزشک عمومی احتمال ابتلا به این عارضه را بدهد، بیمار را برای انجام آزمایشهای بیشتر و هر گونه درمان لازم به یک متخصص بیماریهای عضلات و مفاصل (روماتولوژیست) ارجاع خواهد داد.
آزمایشات معمولا شامل آزمایش خون و عکسبرداری است.
دلایل بروز بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان : مشخص نیست که چه چیزی باعث این بیماری می شود، اما تصور می شود که ارتباطی بین این بیماری و یک ژن خاص به نام HLA-B27 وجود داشته باشد.
درمان اسپوندیلیت آنکیلوزان
هیچ درمان قطعی برای اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) وجود ندارد و نمی توان آسیب ناشی از این بیماری را جبران کرد. با این حال، درمان هایی برای تسکین علائم و کمک به جلوگیری از پیشرفت بیماری یا به تاخیر انداختن آن در دسترس است.
در بیشتر موارد درمان شامل ترکیبی از موارد زیر است:
تمرینات . به صورت فردی یا گروهی برای کاهش درد و سفتی انجام می شود.
فیزیوتراپی . که در آن برای راحتی و انعطاف پذیری بیشتر ستون فقرات از روش های فیزیکی، مانند ماساژ و منیپولیشن استفاده می شود.
مصرف دارو . برای کمک به تسکین درد و کاهش التهاب – مانند مسکن ها، داروهای ضد تومور فاکتور نکروز (TNF) و سایر اشکال درمان بیولوژیکی
گاهی اوقات برای ترمیم آسیب دیدگی زیاد مفاصل یا اصلاح خمیدگی های شدید ستون فقرات به جراحی نیاز است، اما معمولا این نیاز وجود ندارد.
عوارض اسپوندیلیت آنکیلوزان
احتمالات در مورد شرایطی که در اثر اسپوندیلیت آنکیلوزان ایجاد خواهد شد، بسیار متغیر است. برای برخی افراد بیماری پس از یک دوره اولیه التهاب بهبود مییابد، در حالی که برای برخی دیگر به مرور زمان بدتر می شود.
برخی از افراد مبتلا به AS میتوانند در درازمدت کاملاً مستقل یا با حداقل ناتوانی به زندگی خود ادامه دهند.
اما برخی دیگر در نهایت به دلیل جوش خوردن استخوان های ستون فقرات در یک موقعیت ثابت و آسیب به سایر مفاصل، مانند مفصل ران یا زانو، به شدت ناتوان می شوند.
با وجود درمان های مدرن، معمولاً تاثیر اسپوندیلیت آنکیلوزان بر امید به زندگی زیاد نیست، اما این بیماری خطر سایر مشکلات تهدید کننده جان بیمار را افزایش می دهد.
به عنوان مثال، اسپوندیلیت آنکیلوزان می تواند منجر به موارد زیر شود:
- ضعیف شدن استخوان ها (پوکی استخوان)
- شکستگی ستون فقرات
- بیماری قلبی عروقی – گروهی از بیماری ها که قلب و عروق خونی را درگیر می کنند
- عفونت های قفسه سینه
- در موارد نادر، بیماری کلیوی
برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.