نوار عصب و عضله برای دیسک گردن

نوار عصب و عضله برای دیسک گردن

ماهیچه های گردن ناحیه گردن را می پوشانند. سر با این ماهیچه ها در جهات مختلف حرکت می کند. این ماهیچه ها، بر اساس موقعیت آنها در گردن، به 3 گروه اصلی تقسیم می شوند: گروه های قدامی، جانبی و خلفی.

می توان ماهیچه های گردن را بر اساس عوامل تعیین کننده ای چون عمق، مکان دقیق و عملکرد، به گروه های خاص تری تقسیم کرد.

به طور کلی، محل قرار گیری یک عضله یا گروه های عضلانی گردن به عملکرد آنها مربوط می شود. به عنوان مثال، عضلات پشت گردن مسئول خم کردن گردن به سمت عقب هستند.

عضلات گردن با برخی از ساختارهای مهم موجود در قفسه سینه و سر، از جمله رگ های خونی اصلی، اعصاب و اجزای دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش ارتباط دارند.

افزایش موارد جراحات گردن موجب شده است که ویژگی ها و علت درد ناشی از ضربه به ستون فقرات در ناحیه گردن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

تصور می شود که منشأ این دردها در رباط ها و مفاصل ستون فقرات گردنی از جمله دیسک های بین مهره ای باشد. عصب حسی مرتبط با این ساختارهای آناتومیکال، عصب سینو ورتبرال است.

اگرچه برخی خطرات و عوارض جانبی احتمالی در رابطه با تست نوار عصب و عضله دیسک گردن وجود دارد، اما معمولاً این موارد نادر و جزئی هستند. بیماران می توانند برای دریافت مشاوره، قبل از انجام این تست به کلینیک یادمان طب در تهران مراجعه کنند.

گردن درد موضعی

درد موضعی گردن، یک علامت شایع آسیب عصب گردن است، اما معمولاً ناشی از فشار بر نخاع یا ریشه عصبی نیست.

علت گردن درد معمولاً تغییرات دژنراتیو دیسک یا مفصل فاست می باشد و تشکیل خار استخوانی از اولین اثرات آن است.

درست مانند درد ناشی از آرتریت زانو، تغییرات دژنراتیو دیسک گردن نیز باعث درد گردن می شوند. این درد معمولاً هنگام فعالیت یا قرار گرفتن در یک موقعیت ثابت به مدت طولانی (نشستن پشت کامپیوتر) تشدید خواهد شد.

در برخی موارد، بیماران هنگام قرار گرفتن در معرض ارتعاشات مکانیکی (رانندگی، دویدن، سفر با هواپیما) درد بیشتری را تجربه می کنند.

زمانی که دو مهره، جفت‌کننده‌های مهارکننده‌ و تثبیت کننده خود را (دیسک‌ها، رباط‌ها، مفاصل فاست) از دست بدهند، گردن بی ثبات می شود.

حرکات سریع باعث تشدید درد شده و ساختارهای عصبی هنگام زمین خوردن و تصادف با جسم سخت در معرض آسیب هستند.

نوار عصب گردن چگونه انجام میشود

علائم آسیب عصبی گردنی

تغییرات دژنراتیو در گردن می تواند منجر به چهار مشکل مختلف رادیکولوپاتی، فشردگی نخاع، درد و بی ثباتی گردن شود.

رادیکولوپاتی (التهاب عصب) زمانی رخ می دهد که حفره هایی که اعصاب از آن عبور می کنند (فورامن) به دلیل تشکیل خار استخوانی یا فتق دیسک باریک شده و عصب عبور کننده از آن را تحت فشار قرار دهند.

با توجه به ساختار حفره عبور دهنده عصب، معمولاً با کشش گردن (خم کردن سر به عقب) و متمایل کردن سر به سمت قسمت باریک شده حفره، علائم عصبی افزایش می یابد.

تیغه شانه (کتف) یکی از نواحی رایجی است که درد عصبی (رادیکولوپاتی) ناشی از فشار مهره C4 یا پایین تر، به آن کشیده می شود.

منشا درد در کتف لزوماً از فشردگی ریشه عصب در گردن نیست، بلکه می تواند خود منشا درد باشد.

درد، بی حسی، خواب رفتگی (احساس سوزن و سوزن شدن) و احتمالاً ضعف حرکتی در شانه و بازو از علائم آسیب عصب گردنی ناشی از فشردگی عصب هستند.

علائم ناشی از آسیب هر عصب، بر اساس نواحی درگیر شده در شانه یا بازو، کمی متفاوت است.

ضعف یک گروه عضلانی می تواند منجر به عملکرد غیر طبیعی بازو شود که دلیل آن واضح است. در ادامه در مورد علائم ناشی از آسیب هر عصب و ماهیچه های درگیر احتمالی بحث خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید : معرفی روغن برای تسکین دردهای عصب

نحوه تحت فشار قرار گرفتن ریشه اعصاب گردن با فشردگی اعصاب کمر به طور قابل توجهی متفاوت است. بهبودی آسیب عصبی، تا حد زیادی به طول عصب آسیب دیده بستگی دارد.

اعصاب کوتاهتر، سریعتر و بهتر بهبود می یابند. به طور کلی، طول اعصاب در ستون فقرات گردنی، بسیار کوتاهتر از ستون فقرات کمری است.

مفاصل انکوورتبرال فقط در ستون فقرات گردنی وجود دارند و این مفاصل معمولاً به مرور زمان آسیب می بینند.

با تحلیل رفتن این مفاصل، خارهای استخوانی به وجود می آیند. متأسفانه، این مفاصل درست در مقابل ریشه های عصب نخاعی گردن قرار دارند. بنابراین خار استخوانی ایجاد شده، عصب را تا حد زیادی فشرده کرده و باعث درد عصبی خواهد شد.

از آنجا که اندازه حفره عبور دهنده عصب با قرارگیری گردن در موقعیت های مختلف گردن، تغییر می کند، عقب بردن سر و متمایل کردن آن به سمت درد باعث تنگ شدن سوراخ عبور دهنده عصب و افزایش درد خواهد شد. گاهی اوقات، درد بازو با بالا بردن بازو به بالای سر کمتر می شود (Bakody’s maneuver).

علائم فشردگی طناب نخاعی با علائم فشردگی عصب بسیار متفاوت است. فشرده شدن نخاع باعث ایجاد میلوپاتی (اختلال در عملکرد نخاع) خواهد شد.

طناب نخاعی فاقد گیرنده های درد است، بنابراین فشردگی و اخلال در عملکرد نخاع به طور معمول، دردی ایجاد نمی کند.

علائم از نوع درد نیست، بلکه بی‌حسی ناهمگون در قسمت های مختلف بدن، ناهماهنگی حرکات دست یا پا (مشکل در حفظ تعادل و انجام حرکات ظریف)، «شوک های الکتریکی» گاه به گاه با تغییر موقعیت گردن (کشیدن گردن یا خم کردن آن به سمت عقب) و احتمالاً مشکل روده و مثانه است.

در اثر افتادن بر روی صورت، خطر نوع خاصی از آسیب نخاعی به نام سندرم طناب مرکزی وجود دارد.

تشخیص دیسک گردن با نوار عصب و عضله

انواع تست نوار عصب و عضله برای دیسک گردن

تست نوار عصب و عضله برای دیسک گردن یک ابزار تشخیصی مهم برای شناسایی مشکلات احتمالی در عضلات و اعصاب گردن است.

تست نوار عصب و عضله دیسک گردن معمولاً برای بررسی علت درد، ضعف یا سایر علائم در گردن یا قسمت بالای کمر انجام می شود.

انواع مختلفی از آزمایش‌های عضلانی و عصبی گردن وجود دارند که بسته به علائم خاص هر بیمار، به کار گرفته می شوند. برخی از رایج ترین آزمایش ها عبارتند از:

  1. تست دامنه حرکتی : در این تست میزان حرکت سر و گردن در جهات مختلف را اندازه گیری می کنند. محدودیت در دامنه حرکتی نشانه ای از سفتی عضلات یا فشردگی عصب است.
  2. تست قدرت عضلانی : این تست برای بررسی قدرت عضلات گردن است. ضعف این عضلات می تواند نشانه آسیب عصبی یا کشیدگی عضلانی می باشد.
  3. تست رفلکس : این تست پاسخ عضلات گردن به ضربه را اندازه گیری می کند. رفلکس های غیر طبیعی می تواند نشانه تحریک یا فشرده شدن عصب باشند.
  4. الکترومیوگرافی (EMG) : در این تست فعالیت الکتریکی در عضلات اندازه گیری می شود. الکترومیوگرافی به شناسایی مشکلات مربوط به اعصاب کنترل کننده حرکت عضلات کمک می کند.
  5. مطالعه هدایت عصبی : این آزمایش میزان انتقال سیگنال ها از طریق اعصاب گردن را ارزیابی می کند. کاهش هدایت عصبی ممکن است نشان دهنده آسیب یا وجود فشار روی عصب باشد.

به طور کلی، با تست نوار عصب و عضله برای دیسک گردن می توان در مورد علت اصلی گردن درد و سایر علائم به اطلاعات مهمی دست یافت.

بسته به نتایج آزمایش، متخصصان حوزه پزشکی برای بهبود عملکرد گردن و کاهش درد، یک برنامه درمانی شامل فیزیوتراپی، دارو یا سایر مداخلات درمانی تهیه می کنند.

نوار عصب و عضله گردن

خطرات و عوارض جانبی الکترومیوگرافی (EMG)

الکترومیوگرافی (EMG) یک تکنیک تشخیصی در پزشکی برای تشخیص و ثبت فعالیت الکتریکی عضلات است.

برای انجام این آزمایش الکترودهای کوچکی را روی پوست بالای عضله قرار می دهند یا سوزن های نازکی را در خود بافت عضلانی وارد می کنند. برای تعیین نحوه عملکرد عضله، سیگنال های ثبت شده، آنالیز می شوند.

EMG برای تشخیص انواع بیماری ها از جمله آسیب عصبی، اختلالات عضلانی و حرکتی کاربرد دارد. همچنین می توان از آن برای نظارت بر عملکرد ماهیچه ها در حین جراحی یا سایر اقدامات پزشکی استفاده کرد.

این روش به طور کلی بی خطر است، اما برخی خطرات و عوارض جانبی احتمالی نیز وجود دارد که بیماران باید از آنها آگاه باشند. مانند:

  1. ناراحتی یا درد در محل قرار گیری الکترود : برخی از بیماران ممکن است در هنگام قرار دادن الکترودها بر روی پوست یا هنگام ورود سوزن ها در ماهیچه ها، ناراحتی یا درد خفیفی را تجربه کنند. این درد معمولاً پس از اتمام تست به سرعت برطرف می شود.
  2. خونریزی یا عفونت : احتمال خونریزی یا عفونت در محل ورود الکترودهای سوزنی وجود دارد. بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی یا مصرف کنندگان داروهای رقیق کننده خون ممکن است دچار این مشکلات شوند.
  3. آسیب عصبی : در موارد نادر، EMG ممکن است باعث آسیب به اعصاب یا عضلات مورد آزمایش شود و آسیب ناشی از آن می تواند ضعف یا بی حسی موقت یا دائمی ایجاد کند.
  4. شوک الکتریکی : در موارد بسیار نادر، بیماران ممکن است حین انجام این تست دچار شوک الکتریکی شوند. در صورتی که بیمار در بدن خود پیس میکر یا سایر دستگاه های پزشکی کاشته شده داشته باشد، این احتمال بیشتر می شود.

با وجود این خطرات احتمالی، EMG به طور کلی یک ابزار تشخیصی ایمن و موثر است. قبل از انجام این آزمایش می توانید با پزشک خود درباره نگرانی هایتان صحبت کنید.

بیشتر بخوانید : نوار عصب و عضله دیسک کمر

برای دریافت مشاوره و یا نوبت حضوری با شماره تلفن های : ۰۲۱۸۸۰۷۳۱۳۶ و یا از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ با شماره ۰۹۳۳۷۸۳۶۸۲۰ در تماس باشید.
سایر شماره تماس های کلینیک ۰۲۱۸۸۵۷۱۵۲۳ و ۰۲۱۸۸۵۹۱۳۵۸
آدرس ما را در صفحه تماس با ما مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

زگیل تناسلی در مردان + علائم، ریسک‌ها و راه‌های درمان
تنگی آنورکتال چیست
keyboard_arrow_up